Política

El PSOE convida Podem a consultar les seves bases sobre si volen investir Pedro Sánchez

El secretari d'Organització creu que l'aval de la militància a l'acord amb C's impulsa “un canvi de govern progressista i reformista”

Luena vol pensar que Iglesias “no té dubtes” a l'hora d'escollir entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, considera que el 'sí' “ampli i majoritari” dels militants del PSOE a l'acord amb C's ha servit per impulsar “un canvi de govern” cap a un executiu “progressista i reformista”. Luena ha convidat al líder de podem a “prendre nota” de la consulta als militants socialistes, ja que, al seu parer, “estaria bé” conèixer què pensen les bases d'aquest partit que vagin a votar contra la investidura de Pedro Sánchez.

Luena, que ha assegurat que l'acord amb els d'Albert Rivera de cara a la investidura conté les “senyes d'identitat socialdemòcrates”, vol pensar que el líder de Podemos, Pablo Iglesias “no té dubtes” a l'hora d'escollir entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy.

Luena ha agraït a la militància que demostrés aquest dissabte “exemple, responsabilitat i participació”, organitzant una consulta interna amb “rigor, professionalitat i solvència”. De fet, creu que servirà perquè s'aprofundeixi en democràcia interna a la resta de partits –els ha insta a “prendre nota”. Pel que fa al PSOE ha garantit que la consulta respon a un compromís de Pedro Sánchez de consultar a les bases sobre “decisions transcendentals”.

Precisament per això, creu que amb el resultat, que majoritàriament avala l'acord amb C's, els socialistes han impulsat “un canvi de govern” a l'estat perquè l'executiu sigui “progressista i reformista”. Tant és així que Luena ha argumentat que amb el 'sí' socialista s'està “en millors condicions” d'encarar reptes de país com una renda mínima, l'apujada del salari mínim, la millora els drets dels autònoms o la lluita contra la corrupció.

De fet, creu que aquest dissabte s'ha dit també 'sí' a la política d'acords, a la disposició “negociadora en base continguts i inclusiva, allunyada de vetos, bloquejos i obsessions per a les cadires”. “Era un acord subscrit amb C's on el PSOE ha posat senyes d'identitats socialdemòcrates”, ha assegurat.

De cara a una setmana marcada pel ple d'investidura amb la candidatura de Pedro Sánchez al Congrés, Luena ha recordat que s'està encara “a temps” d'aconseguir un acord “transversal” lluny de la política “de fronts”. “Els que donin un cop de porta al PSOE trobaran als socialistes obrint la porta”, ha avisat en referència a Podem.

I al·lusió directa a la formació morada i al seu líder: “Ningú entendria que assegurin la continuïtat de Rajoy”. El secretari d'Organització del PSOE vol pensar que Pablo Iglesias “no té dubtes” a l'hora d'escollir entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy. “Hem de sumar a través de la negociació i de cessions, cedir és sumar”, ha reclamat des de l'agrupació de Villa Vallecas. “Sabem què pensen els dirigents d'alguns partits, estaria bé saber què n'opinen els militants”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia