Política

Patxi López cedeix i avança la segona votació a divendres

El president del Congrés es nega a restar protagonisme al candidat i avui només hi haurà el discurs de Sánchez

Forçat pel PP i per Podem, Patxi López ha decidit acceptar que la segona votació del debat d'investidura s'avanci a divendres al vespre, quan es compleixin les 48 hores exactes des de la primera vegada que els diputats hauran passat per les urnes per pronunciar-se sobre la investidura de Pedro Sánchez. En un primer moment, el president del Congrés havia decidit traslladar aquesta votació a dissabte al matí, adduint que hi havia precedents i que, en tot cas, hi havia informes que avalaven aquesta opció.

La pressió de la direcció popular, que havia amenaçat de portar la seva decisió davant el Tribunal Constitucional, i el fet que altres partits de la cambra s'afegissin a la queixa dels de Rajoy, van acabar de convèncer López que havia perdut la batalla. “Aquest debat no porta enlloc”, admetia ahir després d'haver reunit la junta de portaveus perquè els diversos grups exposessin el seu parer. De fet, semblava que només C's donava suport a les tesis del president de la cambra baixa.

Format inflexible

El que no es modificarà, però, és l'hora d'inici i el format general del debat d'investidura. López manté que comenci a les 16.30 de la tarda d'avui, amb l'única intervenció del candidat, i no ha fet cas als que li exigien avançar l'horari al matí perquè a la tarda s'iniciessin els debats cara a cara amb l'oposició, si més no amb Mariano Rajoy, Pablo Iglesias i Albert Rivera. En aquest punt, López es va mostrar inflexible i, de fet, alguns dirigents ho interpreten com una concessió a Sánchez perquè en
la primera jornada pugui gaudir de tot el protagonisme mediàtic.

Demà dimecres, el ple arrencarà a les nou del matí amb les intervencions dels portaveus dels grups per ordre de major a menor, que podran fer una exposició inicial de mitja hora i una rèplica molt més curta. Sánchez els podrà contestar un per un o en bloc, i també amb possibilitat de rèplica. Tenint en compte que són vuit grups –els portaveus del mixt s'han de repartir la mitja hora establerta per a la resta de partits–, els serveis de la cambra consideren que la primera votació difícilment se celebrarà abans de les nou del vespre. És per això que el ple de divendres s'haurà de convocar cap al vespre i, en tot cas, no podran votar abans que hagin passat les 48 hores preceptives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona