Política

Sallent ven pisos per finançar la residència

El consistori ja té 1,5 milions dels 6,5 que costa la llar d'avis

El municipi passarà de les 53 places actuals a 90

L'Ajuntament de Sallent espera vendre cinc immobles que té en propietat per finançar la nova residència de gent gran, que es construirà a la Fàbrica Vella amb un cost previst de 6,5 milions d'euros. Les obres començaran l'any vinent amb la voluntat que el centre, que tindrà 90 places, comenci a funcionar el 2019.

Segons va detallar ahir l'alcalde, David Saldoni, l'Ajuntament ja té en disposició 1,5 milions d'euros que han arribat de la venda d'un habitatge que una veïna va deixar en herència “amb la condició que els diners es fessin servir per a la residència”. I aquesta serà la fórmula que s'intentarà repetir: la idea és obtenir els 5 milions d'euros restants mitjançant la venda de dos edificis plurifamiliars i un habitatge unifamiliar situats a Barcelona –que formen part de la mateixa herència– i d'un altre immoble situat a Sallent. També es valora la venda de l'actual residència, un cop s'hagi efectuat el trasllat d'avis cap a la nova.

Paral·lelament, en el concurs per adjudicar les obres l'Ajuntament demanarà al licitador que financi a 20 anys com a màxim l'import de 5,5 milions. L'objectiu és no malvendre: “Si comptem el capital actual i el valor dels immobles arribem pràcticament a l'import de la nova residència, però no volem tenir la soga al coll, vendrem quan sigui més oportú”, va explicar.

I si ningú compra res? L'alcalde va assegurar que, “en el pitjor dels escenaris, si no es vengués cap finca, el pressupost municipal podria assumir la quota anual que tocaria pagar”.

El concurs que s'obrirà serà només per a la construcció del centre: el debat pel model de gestió –el d'ara és municipal– “es deixa per més endavant”, va dir Saldoni, que va subratllar que amb el nou equipament es podrà fer front a la demanda: “La residència actual té 53 places, està plena i tenim força gent de Sallent escampada en altres centres del Bages”.

Es manté la façana original

La Fàbrica Vella és una icona del passat industrial de la conca del Llobregat i el seu llegat continuarà gràcies a la conservació de la façana i les dues xemeneies. L'enderroc de la part més malmesa es va fer el 2014 (va tenir un import de 180.00 euros). La Fàbrica Vella té els seus orígens en la construcció, el 1806, de la resclosa de l'antiga edificació, que ja tenia activitat tèxtil. 36 anys més tard s'inaugura la fàbrica, que va tenir activitat fins al 1970.

Una de les problemàtiques de l'edifici és que una part està en zona considerada inundable, un fet que Saldoni assegura que “el projecte salva per complet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia