Política

Forcadell demana unitat per aprovar els comptes

La presidenta creu que seria un “atac a la democràcia” tombar la comissió del Procés

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va instar ahir tots els grups parlamentaris catalans a avenir-se a negociar el pressupost d'enguany amb el govern. En declaracions durant una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta de la cambra va considerar cabdal que s'aprovin uns nous comptes per poder donar resposta a les “emergències socials del país”. “Sense pressupostos no hi ha obra de govern”, va afirmar, tot advertint que si no hi ha consens en el pressupost les mesures del pla de xoc i d'emergència social que justament es debatran al Parlament la setmana vinent en un ple monogràfic sobre la pobresa “no es podran fer”.

Tot i mostrar-se convençuda que la cambra catalana els acabarà aprovant, Forcadell va instar a buscar un acord que vagi més enllà de JxSí i la CUP. “Es pot arribar a acords amb altres grups polítics”, va afirmar, referint-se específicament al PSC i Catalunya Sí Que es Pot, partits que, segons Forcadell, s'haurien d'avenir a negociar uns nous comptes “per coherència”.

En l'entrevista, Forcadell també es va referir a l'admissió a tràmit del TC del recurs d'inconstitucionalitat de la comissió del procés constituent presentat per l'executiu espanyol, advertint a l'alt tribunal que una eventual suspensió de la ponència representaria “un atac molt greu a la democràcia”. “Estaríem posant en dubte l'essència del parlamentarisme”, va afirmar, i hi va afegir que la comissió és “plenament legal” i és dins el reglament del Parlament.

“És una comissió d'estudi que té com a objectiu estudiar tot allò que interessa als ciutadans, això ho diu el reglament del Parlament”, va assegurar la presidenta de la cambra, la qual va recordar que, de moment, només s'ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol: “Això no implica absolutament res.”

En relació amb l'obra realitzada pel Parlament recorreguda a l'alt tribunal per l'executiu del PP, Forcadell va afirmar que “no té por” d'una possible inhabilitació del seu càrrec perquè “el Parlament de Catalunya no incompleix el reglament” i va acusar el govern espanyol de Mariano Rajoy de recórrer als tribunals contra tot allò “que no sap resoldre políticament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona