Política

Mas-Colell: “Ens hauríem de treure de sobre un factor distorsionador, el compte enrere dels 18 mesos”

L'exconseller d'Economia lamenta que Europa es deixi “manipular” pel govern espanyol “com si fossin tontets”

L'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell ha considerat aquest dimarts que posar un termini al procés és un “factor distorsionador” i ha apuntat que aquesta tendència a establir calendaris genera “tensions innecessàries”. Així, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha assegurat que en el passat ja es van generar tensions per aquest motiu i ha augurat que ara tornarà a passar. “A mesura que passi el temps, distorsionarà més”, per tant, “ens hauríem de treure de sobre aquest factor distorsionador del compte enrere dels divuit mesos”, ha afegit.

D'altra banda, ha criticat que el govern espanyol “manipuli” Europa citant l'últim informe de la Comissió Europea sobre reformes a Espanya, que defensa que cal controlar les autonomies. “Això demostra que s'estan deixant manipular com si fossin tontets. Aquesta vaca no dóna més llet, el govern espanyol s'ha dedicat a abaixar els impostos i a collar les autonomies”, ha conclòs.

Mas-Colell ha qualificat la trajectòria de la política catalana de “correcte” però ha criticat que es fixi un “compte enrere”. “Més valdrà que tinguéssim clar quina és la direcció i posar la màxima energia en la direcció i deixar-nos de comptes enrere”, ha afegit l'exconseller d'Economia.

Ha fet un repàs dels seus cinc anys al capdavant de la conselleria d'Economia i ha definit el govern de Catalunya com un “govern de resistència”, que es recolzava amb la gent per resistir i que tenia pocs instruments per enfrontar-se amb un altre govern que en tenia molts.

Un d'aquests instruments de l'executiu espanyol, segons Mas-Colell, és que ser un estat té “molt pes” a Europa. En aquest sentit, ha posat d'exemple que l'informe europeu sobre reformes a Espanya aposta per controlar les autonomies, que és el mateix que defensa el ministeri d'hisenda. I darrera d'aquesta posició, l'exconseller hi veu “manipulació” per part del govern espanyol.

Respecte la seva relació amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, li ha recomanat que segueixi el mateix tractament que ha fet ell, que es relaxi i que s'aparti per un bon període de les responsabilitats públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES