Política

El Consell Comarcal de la Selva abandonarà la seu actual per falta d'espai

Balliu descarta ampliar l'edifici després de les reticències de l'Ajuntament, i l'ens busca una altra ubicació a Santa Coloma per centralitzar els serveis

El Consell Comarcal de la Selva busca una nova seu a Santa Coloma de Farners. L'equip de govern de l'ens (CDC, IdSelva i el PSC) considera que els serveis que dóna i que aspira a donar en el futur requereixen un espai més ampli que l'actual. La primera intenció era ampliar l'edifici on és ara (amb un corredor extern), cosa que també descarta després de les reticències de l'Ajuntament de Santa Coloma el propietari de la finca.

El president del Consell de la Selva, Salvador Balliu (CDC), explica que busquen una seu que inclogui 3.000 metres² en oficines. “Hem d'estudiar bé les coses abans de fer el pas. Són diners públics i hem d'anar amb compte. Que mai puguin dir que aquell es va equivocar.” El Consell disposa de 650.000 euros per fer la inversió en la seu com a conseqüència de la liquidació de l'empresa GRS. Aquesta societat duia abans la gestió tributària, i el Consell en va prescindir per la implicació en el cas Manga.

D'aquesta manera el Consell de la Selva, que aquest any té un pressupost de 26,3 milions d'euros, recupera una vella idea: la construcció d'una seu pròpia. El maig del 2014, la institució comarcal havia descartat construir un edifici i havia retornat uns terrenys municipals al carrer Moragues.

Tres llocs

El Consell s'ha reorganitzat internament els últims mesos i té 181 treballadors. Treballa en tres emplaçaments a Santa Coloma: la seu central (passeig de Sant Salvador), una oficina de recaptació al mateix passeig Sant Salvador i les oficines de serveis socials (carrer del Prat). El Consell també té un magatzem en propietat a Santa Coloma.

Balliu explica que farien una “bona gestió si en lloc de tres persones d'atenció a la gent en tinguéssim una”. Troba que la separació d'espais perjudica la gestió i no veu lògic que s'hagi de pagar un lloguer mensual de 1.800 euros per les instal·lacions de serveis socials. A més, la seu central ha quedat petita. “No hi cabem”, assenyala. Per la seu central, el Consell paga un lloguer molt baix des de fa anys.

D'altra banda, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí (ERC), reconeix que estan parlant amb el Consell “des de fa mesos” i que l'ens supramunicipal manté informat l'equip de govern local (ERC-MES) de les hipotètiques futures ubicacions.

Martí assegura que hi ha un “bon diàleg” entre les dues parts. Revela que mesos enrere el consistori havia ofert “un edifici singular” com a possibilitat de nova seu del Consell. Les alternatives amb què treballa el Consell són comprar un solar i construir de nou l'edifici o bé instal·lar-se en un edifici ja existent.

LA FRASE

Faríem una bona gestió si en lloc de tres persones d'atenció a la gent en tinguéssim una
Salvador Balliu
PRESIDENT DEL CONSELL DE LA SELVA

LA XIFRA

1.800
euros
de lloguer al mes paga el Consell Comarcal per a les oficines de serveis socials, a Santa Coloma de Farners.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona