Política

Iceta: “Sobre el referèndum no hi haurà un acord; no ens enganyem”

El primer secretari del PSC afirma que si hi ha acord serà sobre el “denominador comú” de la reforma constitucional

El líder socialista demana separar les negociacions de la investidura espanyola de la resolució del conflicte amb Catalunya

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha refredat aquest dilluns les expectatives sobre un possible acord entre els socialistes catalans i En Comú Podem al voltant d'una eventual consulta d'autodeterminació a Catalunya.

Preguntat per aquesta possibilitat durant una roda de premsa, Iceta ha estat taxatiu: “Sobre el referèndum està tot dit. No hi haurà un acord; no ens enganyem”. “Si hi ha un acord, serà sobre un denominador comú, que és la reforma constitucional”, ha sentenciat.

El líder socialista ha recordat que el passat 28 de desembre Comitè Federal del PSOE ja va descartar de “manera formal” el plantejament d'un referèndum a Catalunya fet per Podem el 20 desembre a la nit

Ha volgut esvair així les expectatives que s'hagin pogut dipositar en el PSC i En Comú Podem per pactar una via que permeti un referèndum a Catalunya i evitar que vagin més enllà.

Iceta ha deixat clar que cal “separar les negociacions de la investidura del president del govern d'Espanya” de la qüestió del referèndum o el conflicte nacional a Catalunya. “Cal fer un esforç per separar la investidura d'un problema més profund, que va molt més enllà i que la solució ha d'implicar a més partits, dirigents, institucions i societat civil”, ha argumentat.

Malgrat això, ha opinat que “tenir un nou govern a Espanya és una bona manera de començar el camí” per resoldre la qüestió de Catalunya.

Iceta ha garantit que mantindrà totes les converses que calgui amb Xavier Domènech, amb qui ha admès haver-se intercanviat missatges en els darrers dies per intentar concretar trobades “discretes” entre tots dos. “Estem disposats a parlar de tot i escoltar propostes. Però creiem que el terreny de joc del que parlem està en la investidura i en la reforma constitucional”, ha matisat.

El dirigent del PSC s'ha mostrat convençut que el desacord pel referèndum amb En Comú Podem no serà un impediment per poder tancar un acord de govern a l'Estat i manté les esperances d'un pacte per fer president a Pedro Sánchez. “Mentre està oberta la negociació, no es pot donar per guanyada ni per perduda”, ha apuntat.

En el marc, precisament, d'aquesta empenta que el PSC vol donar a la investidura de Pedro Sánchez, els socialistes catalans han presentat aquest dilluns una petita campanya que reclama un “canvi de govern” a Espanya i que explica els motius pels que el partit creu que els ciutadans han de conèixer donar suport al relleu de Mariano Rajoy i el PP al capdavant de la Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries