Política

Sánchez i Junqueras situen la seva trobada dins la “normalitat” dels contactes entre partits

El secretari general del PSOE garanteix que ell manté el mateix discurs en públic i en privat

El líder d'ERC justifica que els republicans parlen “amb tots” els responsables polítics

Els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i d'ERC, Oriol Junqueras, han tret ferro aquest dimecres a la trobada discreta que tots dos van mantenir el passat 15 de març a Barcelona i l'han situada en la “normalitat” dels contactes entre diferents partits polítics i han negat que tinguessin segones intencions.

En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, Sánchez ha explicat que no coneixia Junqueras i que la cita que va mantenir amb ell s'emmarca en els contactes que celebra amb polítics de diferents formacions. “Som dos polítics que no ens coneixíem i ens vam conèixer”, ha indicat.

En aquest context, ha demanat que es “doni normalitat converses entre dos dirigents de dues formacions polítiques diferents”.

Tan bon punt s'ha conegut l'existència d'aquesta trobada entre els dos polítics, el PP ha acusat Sánchez de negociar amb secret amb ERC el suport dels republicans a la seva investidura.

El secretari general socialista no ha volgut comentar quins assumptes va tractar amb Junqueras, però, en al·lusió al seu compromís de no negociar cap referèndum per a Catalunya i no buscar el suport dels independentistes per a la seva investidura, ha volgut deixar clar que ell és “un polític que diu a dins el que diu a fora”.

Junqueras també ha s'ha referit avui a la trobada amb Sánchez en unes breus declaracions als mitjans, en aquest cas des del Parlament català

El líder republicà ha subratllat que ERC “parla sempre, amb tot el món i en tots els formats possibles; només faltaria”. “Ho hem fet, ho fem i ho farem. Parlem amb tots els responsables perquè és la nostra obligació parlar amb tothom”, ha sentenciat.

Junqueras, però, no s'ha referit al fet que no informés de la trobada al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Precisament, Junqueras es va trobar amb Sánchez el mateix dia que el líder del PSOE es va reunir amb Puigdemont al Palau de la Generalitat. El president s'ha mostrat “sorprès” per haver conegut avui l'assumpte a través de la premsa.

Segons fonts de la Presidència, Puigdemont i Junqueras han mantingut un contacte telefònic i el líder d'ERC li ha traslladat que va assistir a la trobada amb Sánchez com a president del partit per parlar sobre la investidura del futur president del govern espanyol i no com a vicepresident de l'executiu català.

Fonts del partit republicà han explicat a l'ACN que la trobada va ser “breu i cordial” però que no va servir per acostar posicions, ja que Junqueras li va reiterar que ERC no facilitarà la seva investidura si no hi ha el compromís d'un referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries