Política

Dura topada dialèctica entre Iglesias i Rivera

La vigília de la reunió a tres per negociar, el PSOE treu importància a les desavinences

“Amb quin bon rotllo van vostès a la reunió!”. El PP va posar ahir el dit a la nafra la vigília de la trobada dels equips negociadors del PSOE, Podem i Ciutadans, després d'haver escoltat la tanda de desqualificacions que s'havien llançat Pablo Iglesias i Albert Rivera mentre Pedro Sánchez es dedicava a xiular i mirar cap a una altra banda. Prou feina tenia, en tot cas, a justificar la seva reunió del 15 de març passat amb el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras –que va transcendir ahir–, i que va provocar que C's aixequés la cella i que, sobretot, va generar força recels entre el sector del PSOE que no vol ni sentir a parlar d'una eventual abstenció dels grups independentistes.

I, mentre s'intentava treure importància a la trobada a Barcelona tot incidint que va ser només una presa de contacte, el seu entorn també procurava no donar cap importància a la llunyania que ahir es van voler demostrar Iglesias i Rivera. “L'únic que han fet és marcar territori. Això no prejutja que la reunió a tres no hagi d'anar bé”, sentenciaven. L'objectiu del PSOE és que en la trobada d'avui s'estableixi el marc d'una negociació i, després, amb menys pressió mediàtica –“durant el cap de setmana passarem a la clandestinitat”, hi afegien– intentar convèncer tant Podem com C's de donar suport a un govern monocolor amb la base del pacte amb C's i un paquet de cessions en què Podem es pugui veure reflectit.

Però els desitjos socialistes topen amb l'escenificació prèvia que van dur a terme els seus dos eventuals socis externs. Després que el dia anterior hagués estat C's el que ensenyés la poteta i avisés que si Podem no claudica amb un sí a un govern de coalició entre Sánchez i Rivera s'aixecaran de la taula, ahir va ser el líder morat el que va saltar a la jugular del taronja tot acusant-los d'“intolerants” mentre alertava el PSOE de les dificultats de configurar un govern d'esquerres amb C's.

Iglesias va aprofitar que el Congrés havia citat el president en funcions, Mariano Rajoy, perquè tota l'oposició esmenés la posició espanyola en la cimera de la UE sobre refugiats per atacar durament C's, al qual va arribar a acusar de “cunyadisme ideològic” per la proximitat amb els postulats del PP, mentre Rivera li retreia “l'amiguisme” del líder morat a l'hora de col·locar “amics, familiars i parelles”. El de C's no va amagar el seu rebuig cap als de Podem, posant sobre la taula informacions sobre un eventual finançament de Veneçuela o l'Iran. Entremig, Rajoy apareixia més relaxat que mai. I feia bona la teoria que des de fa molts dies només espera rebre la notícia del fracàs de Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes