Política

Errejón no creu que la reunió entre Rajoy i Puigdemont ajudi a solucionar el conflicte polític

El portaveu de Podem assegura que el president espanyol porta “massa temps instal·lat en el no” i li reclama capacitat de diàleg i d'acord

El número 2 de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat aquest dilluns que “no és gaire optimista” en relació a que la reunió entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy del proper dimecres pugui aportar alguna solució al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol. A la sortida d'un esmorzar informatiu a Madrid, el portaveu de Podem ha assenyalat, en al·lusió a Rajoy, que un president que “estigui a l'altura” hauria d'anar a la trobada amb el president de la Generalitat amb capacitat de diàleg i d'acord. “Ja sabem a on condueixen les portes tancades, a una situació molt pitjor que abans que Rajoy fos president”.

El dirigent de la formació ha explicat que Rajoy porta massa temps instal·lat en el “no” i que el fet de no proposar res per Catalunya ha produït més allunyament entre Catalunya i Espanya.

Sobre la possibilitat de que Podem es presenti amb IU en unes hipotètiques noves eleccions, Errejón ha explicat que s'ha de seguir explorant vies per construir candidatures de canvi que no siguin una suma de sigles, sinó que representin “possibilitats multiplicadores i guanyadores”. En aquest sentit, el fundador de Podem ha assegurat que és bo que se sumi en aquesta plataforma “gent molt diferent que vingui de llocs molts diferents” i que les portes estan obertes a tothom, sense cap exclusió.

El dirigent de Podem ha explicat que el resultat de la consulta que el partit assembleari ha fet a les bases perquè decideixin quin pacte de govern volen constituirà el mandat a seguir i línia d'actuació que la formació de Pablo Iglesias emprendrà a partir d'ara. Errejón ha indicat que el pacte amb el PSOE encara és possible, però que es faci realitat o no depèn només dels socialistes.

Text



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marc Puigtió
Alcalde de Sant Julià de Ramis (ERC)

“Tot i la majoria absoluta, vam pactar amb el grup de Medinyà”

Sant Julià de Ramis
Sergi Barrera
Cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

“Pels joves és impensable no formar part de la UE”

Barcelona
Política

Albiol insisteix que té funcionaris que “es toquen els nassos”

Badalona
ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació de la seva dona amb una altra carta a la ciutadania

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria al Parlament

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona