Política

Collboni demana a Colau que miri més enllà de la CUP per aprovar la modificació pressupostària

El PSC hagués donat suport al govern si s'hagués celebrat el plenari perquè la proposta “és bona per a la ciutat”

El president del grup municipal socialista a Barcelona, Jaume Collboni, ha qualificat de “mala notícia” la suspensió del ple que aquest dilluns havia d'aprovar la modificació pressupostària de l'Ajuntament. Collboni ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que “ampliï la capacitat de diàleg” i escolti les propostes que li poden arribar des de CiU i C's. El líder socialista ha reclamat un “diàleg ampli” que eviti que l'aprovació de la modificació pressupostària depengui d'un sol grup, en aquest cas dels tres regidors de la CUP, ja que PSC i ERC haguessin votat a favor del document. “Aquests pressupostos són bons per a la ciutat”, ha remarcat tot enumerant la cobertura de la Ronda de Dalt, l'arribada del Metro a la Marina, les mesures de suport als emprenedors i la inclusió de la sisena hora d'anglès a les escoles bressol. “Demano al govern que redobli els esforços per fer-ho possible”, ha insistit.

Collboni s'ha mostrat disposat a anar “despatx per despatx” a buscar els punts d'acord que, segons ell, “existeixen”. Entén, però, que és tasca del govern municipal i, per això, ha instat Colau a reunir-se amb tots els grups municipals disposats a fer-li arribar propostes, en especial CiU, C's i ERC –a més del propi PSC. “Si la modificació pressupostària no tira endavant, no arribarà el Metro a la Marina, no es cobrirà la Ronda de Dalt, els autònoms no tindran les noves ajudes previstes i no es podrà apostar per noves inversions als barris”, ha lamentat.

“No té cap sentit que una administració amb els comptes sanejats hagi de guardar els diners al calaix per manca de capacitat de diàleg i acord dels grups del consistori. Els ciutadans ni entenen ni perdonaran a aquells que posen pals a les rodes”, ha recalcat abans de recordar que el PSC ja va facilitar l'aprovació dels darrers pressupostos de Xavier Trias amb una abstenció.

El president del grup socialista està convençut que es pot buscar un acord abans del plenari del proper divendres per incloure la modificació pressupostària a l'ordre del dia. “Sí, per què no? Portem tres mesos parlant d'això. Si alguna actuació política es mesurés per l'eficiència no ens emportaríem cap premi. Ja esta bé”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia