Política

Joan Antoni Quesada serà intendent major de Sabadell al maig

Amb la nova figura, es vol evitar que hi hagi cap investigat al davant de la policia

La reorganització de la Policia Municipal ha estat un objectiu del govern quadripartit de Sabadell des del principi del mandat amb el nomenament de Pepita Llonch com a cap de la policia, l'eliminació dels grups especials i la creació de la policia de proximitat. L'alcalde, Juli Fernàndez, sempre ha deixat clar que el govern local no vol cap persona investigada al capdavant del cos. Cal tenir en compte que el màxim responsable de la policia en l'etapa de l'exalcalde Manuel Bustos, Josep Miquel Duran, ho està en tres peces del cas Mercuri.

En aquest context i en la línia de tenir una nova direcció estable, l'Ajuntament ha creat la figura de l'intendent major. A partir de l'1 de maig, el càrrec l'ocuparà qui ha estat des del 2001 responsable del cos a Terrassa, Joan Antoni Quesada, que serà substituït per Antoni Flores, cap de l'àrea bàsica policial de Terrassa dels Mossos d'Esquadra.

La Plataforma Sabadell Anticorrupció, que exerceix d'acusació popular en el cas Mercuri, va fer públic un comunicat en què reclama a l'Ajuntament “fermesa per prendre les mesures necessàries per apartar Duran de les responsabilitats dins la policia”, a la vegada que demana “més celeritat” en l'obertura d'un expedient administratiu “per determinar quines actuacions irregulars ha pogut cometre”. Fa la petició perquè Duran va intentar reincorporar-se a principi de setmana després d'alguns mesos de baixa i a només set dies de l'arribada del nou intendent major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia