Política

Jané i Fernández Díaz es reuniran dijous que ve a Madrid

Els dos responsables d'Interior abordaran la coordinació i la seguretat pública de Catalunya

El conseller confia que trobada vagi més enllà de “l'encaixada de mans” i serveixi per trobar “punts de coincidència”

El conseller d'Interior, Jordi Jané, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es reuniran dijous que ve, 5 de maig, a la seu del ministeri a Madrid. La trobada entre Jané i Fernández Díaz servirà per tractar la coordinació i la seguretat pública de Catalunya, segons han indicat fonts del govern espanyol.

La trobada entre els dos responsables de seguretat és el resultat de la trobada d'ahir entre els vicepresidents del govern català, Oriol Junqueras, i espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ahir a la Moncloa. Una de les qüestions que es va abordar en la trobada va ser precisament la possibilitat de la convocatòria d'una Junta de Seguretat de Catalunya i tots dos van acordar que Jané i Fernández Díaz concertessin una reunió prèvia.

El mateix Jané ha explicat poc abans d'aquest anunci que ja ha contactat amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per fixar una reunió de treball prèvia a una possible convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya.

Jané ha subratllat que la intenció del departament d'Interior és que la trobada “no sigui merament per fer una encaixada de mans”, sinó que permeti “trobar punts de coincidència, que estic convençut que hi seran”. La voluntat, ha afegit, és poder implicar alts càrrecs del departament i del ministeri per poder “avançar en temes d'agenda i temes d'acords”.

El titular del d'Interior ha reivindicat la necessitat que hi hagi “plena voluntat d'arribar a punts d'entesa i d'acord, perquè és el que la societat ens demana”. Ha recordat que immediatament després dels atemptats del 22 de març Brussel·les ja va adreçar una carta al ministre Fernández Díaz per demanar-li una reunió.

“Entenem que l'àmbit de la seguretat ens ocupa i ens preocupa a tots, i exigeix la màxima col·laboració de tothom, la màxima entesa, el màxim diàleg i buscar punts de trobada i de solució perquè, en tots els aspectes operatius policials, es pugui produir un intercanvi de dades i de col·laboració”, ha defensat.

El conseller s'ha emplaçat a “trobar mecanismes” per plasmar la cooperació entre ambdós governs. “Un que està molt clar, que preveu l'Estatut i l'hem de complir, és la Junta de Seguretat de Catalunya, que ha de ser el marc relacional que, entre tots, volem desbloquejar”, ha reivindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona