Política

Demanden VoleMataró per fer-ne fora la secretària

L'extreballadora acusa les dues regidores del grup de no fer-li contracte

Morón manté que la feina era voluntària

La que fins al desembre passat era secretària del grup municipal de l'oposició VoleMataró, Stella Maris Nicotra, ha demandat les dues regidores de l'Ajuntament, Montse Morón i Sarai Martínez i la mateixa agrupació d'electors, per tenir-la treballant al despatx sense contracte ni haver-la donat d'alta a la Seguretat Social. “Me'l van prometre i mai va arribar”, es lamenta Nicotra, que reconeix que si bé inicialment, com a membre de l'agrupació local, va començar a col·laborar-hi voluntàriament, després la cap i secretària general de la formació a la ciutat, Montse Moron, a l'agost li va oferir un lloc de feina com a administrativa a mitja jornada. Va ser una feina que va acceptar però que mai es va acabar de regularitzar ni del qual mai va poder cobrar un sou.

A l'octubre, segons relata l'afectada, semblava que tot s'havia de solucionar perquè totes es van reunir en una gestoria per establir les condicions laborals i el salari. “La formalització del contracte es va acordar per al dia 1 de novembre però a final de mes no va aparèixer la nòmina”, afirma. Va ser quan Nicotra ho va reclamar a les regidores, que li van dir que la qüestió s'havia de debatre i aprovar en assemblea i que si algú volia ocupar el seu lloc podia presentar-s'hi. “Aleshores em van dir que no tornés més”, recorda.

L'extreballadora reclama ara 2.700 euros, que considera que s'ha ben guanyat, a banda dels interessos de demora. Dijous passat s'havia de celebrar el judici però es va haver de suspendre per un defecte de forma en la demanda presentada. Malgrat això, no es dóna per vençuda i manté que vol arribar fins al final. De fet, ja s'ha concretat una data nova per a final de juliol. Per la seva banda, la portaveu de VoleMataró, Montse Morón, diu taxativament i sense dubtar-ho que Nicotra “menteix”. “Estem molt tranquil·les perquè a més, com a grup d'esquerres, no hauríem comès un error així”, hi afegeix l'edil, que defensa que com la demandant, al grup municipal hi ha una quinzena de persones més que de manera voluntària i solidària col·laboren en el dia a dia. “Mai es va prometre res perquè entre altres coses, la proposta s'hauria d'haver consensuat en una assemblea”, insisteix a dir Morón.

Una crisi interna “superada”

La interposició de la demanda laboral va coincidir amb un moment crític per a VoleMataró, la marca amb què el cercle local de Podem es va presentar a les eleccions municipals. A banda de perdre una de les tres regidores que va passar-se al grup de no adscrits, Morón va anunciar que dimitiria de la secretaria general, una decisió que no va culminar després de rebre el suport de bona part de l'agrupació mataronina per continuar en el càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona