Política

Pedro Sánchez, al PSOE: “En aquest moment transcendent us demano unitat i confiança en mi”

El secretari general socialista es postula com a candidat pel 26-J i avisa: “Estem en millors condicions de guanyar que el 20-D”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha postulat aquest dissabte com a candidat a tornar a encapçalar la llista socialista pel 26-J -a l'espera de celebrar un procés de primàries exprés- i ha llançat un clar missatge al comitè federal: “En aquest moment transcendent i en aquesta cruïlla en què es troba Espanya durant les properes setmanes us demano unitat i confiança en el vostre secretari general”, ha reclamat Sánchez, que també ha avisat als seus rivals polítics. “Ara estem en millors condicions de guanyar les eleccions que el passat 20 de desembre”, ha reflexionat en veu alta el secretari general del PSOE, que ha justificat aquesta percepció assegurant que els electors han pogut comprovar com el PSOE “és un verdader instrument de canvi, una organització que compleix amb la paraula donada, i un partit que anteposa l'interès general al particular”.

“Així que avui, en el dia que s'obre el procés de primàries, vull anunciar-vos que faig un pas endavant i vull tornar a ser candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol”, ha ratificat Sánchez davant els aplaudiments d'un comitè federal que ha aprovat escurçar al màxim possible aquest calendari de primàries. Sánchez no ha desaprofitat l'ocasió per carregar també contra PP i Podem. “Jo sóc més humil que altres líders polítics i no espero assaltar els cels sinó treure els espanyols de l'infern de les desigualtats per culpa de les retallades de la dreta”, ha manifestat el secretari general del PSOE, que ha volgut deixar clar que en els propers comicis del 26 de juny s'haurà d'escollir “entre el canvi i la immobilitat”. “Rajoy representa la immobilitat. No se l'espera però sempre està per allà”, ha ironitzat Sánchez.

“El 26-J podem posar punt i final de forma definitiva a Rajoy després de patir quatre anys d'immobilisme en termes econòmics, de lluita contra l'atur o davant la crisi a Catalunya”, ha enumerat el líder del PSOE. “Rajoy es pensa que donant l'esquena als problemes aquests es resolen i, en canvi, els fa créixer encara més”, ha disparat Sánchez, que considera que el líder del PP “no ha acceptat els resultats electorals del 20-D. “No ha reconegut que la seva incapacitat de dialogar i construir ponts amb altres partits el deslegitima per poder ser president”, ha afirmat el secretari general del PSOE, que també ha tingut 'carícies' cap al líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat de ser “còmplice” de Rajoy. “Ha estat un aliat inesperat, que tampoc ha acceptat els resultats del 20-D ni ha volgut un president socialista a Espanya”, ha lamentat Sánchez.

“Vull recordar a Iglesias que l'adversari del PSOE no és Podem sinó la desigualtat, la corrupció i la falta d'oportunitats laborals. I per això volem posar punt final al govern de Rajoy”, ha recalcat el líder socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona