Política

Unió supedita presentar-se el 26-J a l'impuls d'un centre catalanista

Tot i que el seu secretari general, Ramon Espadaler, va avançar entre setmana la disposició d'Unió a concórrer a les eleccions del 26-J, el comitè de govern va evitar ahir prendre una decisió definitiva i es va donar unes setmanes més de coll. Entretant, els socialcristians van fer una crida a “reconstruir” un espai de centre catalanista i d'obediència catalana, defensor del dret a decidir i un model socioeconòmic “centrat”, i s'hi van posar a disposició perquè sols no poden “aixecar-lo”, per condicionar tot seguit la decisió sobre el 26-J a la “receptivitat” immediata de la proposta, que veuen com la fórmula més “raonable” de presentar-se.

La crida va dirigida, segons Espadaler, a militants de CDC que “no comparteixen la deriva actual”, i sectors que puguin sentir-se “desubicats”. El dirigent reconeix que les eleccions són “inoportunes” per a Unió, en ple preconcurs de creditors per un deute de 19 milions –ahir insistia a no reconèixer els 1,8 que li reclama CDC, i atribuïa el deute de CiU a les “decisions unilaterals” dels exsocis–, i admet que és “difícil” que la idea es consolidi d'aquí al 26-J, però deixa la “porta oberta” a presentar-se fins i tot en solitari.

Això sí, pensant ja en les eleccions catalanes de la tardor del 2017 i fins i tot les municipals, en tot cas mantindran l'aposta per l'articulació d'un centre moderat, que ara veuen “trinxat” i que ha “deixat d'existir” a Madrid, on Espadaler lamenta la “irrellevància” actual del catalanisme polític per la decisió de Democràcia i Llibertat “d'autoexcloure's”.

Unió ha evitat comentar possibles sigles i candidats si s'acaba presentant, però descarta que l'exlíder Josep Antoni Duran i Lleida hi tingui “cap paper”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Geòrgia

El Parlament aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona
política

PSC i comuns llencen l’ham per acostar ERC a una negociació d’investidura

barcelona
Estat espanyol

El PSOE treu cinc punts d’avantatge al PP a l’últim baròmetre del CIS

Barcelona
Judicial

Un policia que acusa en el cas Tsunami està investigat per fustigar manifestants

barcelona
Estat espanyol

Sánchez donarà explicacions al Congrés sobre la seva dona el 22 de maig

Barcelona