Política

ERC podria entrar al govern local de Tortosa amb CiU

Els dos grups municipals obren converses, durant un període d'un mes, per valorar l'acord signat fa un any

Quan fa gairebé un any que CiU i ERC van signar un acord de governança a l'Ajuntament de Tortosa, que permetia al convergent Ferran Bel mantenir-se a l'alcaldia amb el suport dels republicans des de l'oposició, els dos grups municipals estudien un pacte de govern estable. És a dir, que els quatre regidors d'ERC podrien assumir competències en el govern local. Així ho van anunciar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el portaveu d'ERC, Josep Felip Monclús. “Obrim un període d'un mes per fer balanç de l'acord de governança i estudiar altres vies de col·laboració”, va manifestar Bel.

Tant CiU com ERC sostenen que la relació entre els dos grups municipals és “bona”. “El treball que hem fet de suport al govern des de l'oposició ha estat constructiu per a Tortosa. Ara valorarem què fem els pròxims mesos, que són molt importants per a Catalunya i en què és important que les forces independentistes mantinguin bona sintonia”, va dir Monclús.

La decisió que adopten els dos grups municipals se sotmetrà a votació de les assemblees de les formacions polítiques respectives. En les passades eleccions municipals CiU va ser la força més votada a Tortosa, però va quedar a tres regidors de la majoria absoluta. Bel governa amb minoria, però amb un acord amb els republicans, que li donen suport des de l'oposició, després que ERC rebutgés un pacte de govern amb els partits progressistes que li hauria permès accedir a l'alcaldia.

Pel que fa a l'acord signat entre CiU i ERC el juny del 2015, inclou 37 punts programàtics, entre els quals la celebració d'una consulta sobre el monument franquista del mig del riu Ebre i la redacció d'un pla d'actuació municipal (ja presentat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia