Política

Blanes dóna suport als investigats per l'Audiència

El ple rebutja els requeriments als consistoris que han aprovat la moció de suport a la declaració del 9-N

La moció de la CUP obté el suport d'ERC i CDC

L'Ajuntament de Blanes va mostrar en l'últim ple el seu rebuig als requeriments de l'Audiencia Nacional a gairebé tres-cents ajuntaments catalans per haver aprovat la moció de suport a la declaració del Parlament de Catalunya del 9 de novembre del 2015 d'iniciar el procés independentista. El pronunciament del consistori es va fer arran de la moció presentada per la CUP, que va ser objecte d'un llarg debat, al final del qual es va aprovar amb els vots favorables de la CUP, ERC i CDC (vuit regidors), l'abstenció d'ICV-EUiA i Batega, i el vot en contra del PSC, C's i el PP.

La moció, defensada per Jaume Pujadas, exposa que si la voluntat popular està “en contradicció amb les ordres dictades per tribunals espanyols democràticament deslegitimats”, el ple no col·laborarà amb aquestes ordres “en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions i, per tant, no respondrà als requeriments rebuts”. Pujadas va denunciar: “En un estat demofòbic com l'espanyol avui els perseguits som els ajuntaments i els càrrecs electes, però demà pot ser qualsevol ciutadà per qualsevol motiu.” També va recordar que la declaració del 9 de novembre aprovada al Parlament inclou un paquet de mesures socials a desenvolupar amb el procés de ruptura amb l'Estat espanyol, i va denunciar la prohibició per part de l'Estat “de qualsevol llei o mesura per part de les institucions catalanes que suposin una millora en les condicions de vida de les persones”, referint-se a la recent invalidació de la llei contra la pobresa energètica. Sergio Atalaya (C's) es va oposar a la moció, i va recordar que la seva formació “va néixer el 2005 com a resposta als abusos a Catalunya a la societat civil sobretot en tema de la llengua”, cosa que el portaveu d'ERC, Àngel Canosa, va destacar: “Em quedo amb el fet que em diguis per què va néixer Ciutadans, per combatre l'ús del català a les escoles.”

CDC va donar suport al text per defensar “els companys que ara són investigats”, com va dir el regidor Joel Comas, i el portaveu del seu grup, Quim Torrecillas, va destacar que des de l'Estat “s'està perseguint polítics pel fet d'expressar les seves opinions polítiques”.

Joan Salmeron (ICV-EUiA) va justificar l'abstenció dient que el partit que representa és “internacionalista” i aquesta és “una picabaralla entre independentistes i espanyolistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona