Política

Urdangarin va proposar actes per 3 milions que la Generalitat va rebutjar

L'exconsellera Marina Geli testifica en el judici del cas Nóos

Iñaki Urdangarin va proposar el 2005 a la Generalitat de Catalunya l'organització d'esdeveniments sobre salut i esport amb un cost d'uns 3 milions d'euros, projectes que el Govern va rebutjar, segons ha testificat avui l'exconsellera de Salut Marina Geli.

“HO vam desestimar, no només per la quantia, sinó perquè no encaixava en els nostres plans de política de salut pública”, ha declarat Geli davant el tribunal de l'Audiència de Palma que jutja el cas Nóos.

L'exconsellera ha indicat que l'Institut Nóos, que el marit de la infanta Cristina impulsava amb el seu soci Diego Torres, li va presentar els seus projectes a ella i també a altres membres del Govern de la Generalitat, encara que no va tenir èxit i no es va materialitzar cap col·laboració.

L'únic contracte de l'associació sense ànim de lucre amb l'administració autonòmica catalana va ser un conveni de col·laboració per 35.000 euros pel que Ignasi de Juan, empleat de Nóos, va participar en l'elaboració d'un pla director sobre cooperació.

Geli ha subratllat que aquell conveni estava plenament justificat per la condició d'expert en cooperació internacional en matèria de salut de De Juan i ha recalcat que comptava amb tots els informes favorables preceptius.

Quan va autoritzar aquesta contractació indirecta l'exconsellera no tenia coneixement que l'entitat adjudicatària era l'institut presidit per Urdangarin, segons ha manifestat durant la trentena novena sessió del judici.

Respecte als 35.000 euros en què es va taxar la col·laboració de De Juan a través de Nóos, Geli ha assenyalat que “era un preu ajustat a l'habitual” i que una comissió de seguiment va supervisar el desenvolupament del conveni sense apreciar cap incompliment.

En el mateix sentit han declarat avui davant el tribunal diversos funcionaris i alts càrrecs del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya citats com a testimonis en el judici.

Han coincidit en què la fórmula del conveni de col·laboració aplicada per incloure Ignasi de Juan en l'elaboració del pla de director de cooperació era l'adequada, que l'empleat de l'Institut Nóos era un especialista amb acreditada experiència en projectes de salut en països en vies de desenvolupament i que va complir l'encàrrec rebut.

La defensa de Diego Torres, amb l'adhesió de la d'Iñaki Urdangarin, ha posat de relleu que el conveni de la Generalitat catalana amb Nóos en el qual s'han centrat la majoria de les preguntes de la Fiscalia no és objecte d'acusació en aquesta causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia