Política

Homs reivindica “donar la tabarra” a Madrid mentre Catalunya no tingui Estat

El portavue de DiL fa balanç de la legislatura i destaca el conjunt de propostes i mocions que han estat aprovades a les Cort amb els seus vots

El portaveu de Democràcia i Llibertat (DiL) al Congrés, Francesc Homs, s'ha mostrat aquest dimarts partidari d'acudir a les Corts per “donar la tabarra” en defensa dels interessos de Catalunya mentre no culmini el procés cap a la independència. Els diputats i senadors de DiL han comparegut avui per fer balanç de la breu legislatura que ara acaba.

Homs, que té totes les paperetes per repetir com a candidat de Convergència a les eleccions del 26 de juny encara que el seu nom haurà de ser ratificat a les primàries del 21 de maig, ha dit que en l'endemig actual, a mig camí de la Catalunya “postautonòmica” i de l'Estat independent, la seva formació ha de tenir la màxima força possible allà on es prenguin decisions que afectin els catalans.

En aquest període de provisionalitat, CDC “no entrarà” en el govern espanyol però serà “pràctica” i no es deixarà “impressionar pels partits espanyols” que la volen “marginar”.

“En el mentrestant, estarem al Congrés i al Senat, incidint, molestant com diuen alguns, per ajudar i facilitar decisions que beneficiïn Catalunya, malgrat que hi hagi partits espanyols als quals els agradaria que no estiguéssim i que ens han intentat excloure”, ha plantejat.

“Estarem allà donant la tabarra”, ha afegit Homs, que ha posat de relleu el conjunt de propostes i mocions aprovades al llarg d'aquests mesos en les Corts a iniciativa o amb el suport de Democràcia i Llibertat, cosa que segons el seu parer demostra que els seus escons han estat decisius.

Encara que “alguns” busquen la manera de “no haver de dependre de determinats partits polítics catalans”, Homs ha assegurat que els vots que obtingui la seva formació el 26-J seran utilitzats per “fer sentir” la seva veu “a favor dels interessos de la gent de Catalunya”.

Segons Homs, els partits polítics estatals només busquen la “rendició” catalana, per la qual cosa no cal deixar a les seves mans les “decisions estructurals” que afectin a Catalunya.

Després de constatar que no serà possible formar una candidatura unitària de l'independentisme, a l'estil de Junts pel Sí del 27S, Homs ha considerat un “error” que ERC hagi preferit “subratllar la seva identitat de partit” abans que fer “una aposta pràctica per la unitat”.

Tot i així, ha garantit que Convergència anirà “a totes, amb bon to, amb sentit positiu”, en la campanya del 26-J.

Per a Homs, la repetició de les eleccions generals és “una vergonya”, un “ridícul de dimensions còsmiques”, i demostra que “el sistema polític espanyol ha fracassat estrepitosament”.

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Senat, Josep Lluís Cleries, de la seva banda, ha acusat el PP d'haver “segrestat” la Cambra Alta amb la seva majoria absoluta, bloquejant la tasca parlamentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia