Política

El sector audiovisual valencià demana investigar la contractació del vídeo “Orgull de ser valencians”

MESAV es mostra especialment preocupada pel fet que no s'haja contractat empreses valencianes per a una campanya que apel·la a recuperar l'autoestima

Mostra el seu malestar i la decepció per no haver confiat en professionals del país

La Mesa Sectorial de l'Audiovisual Valencià (MESAV) ha expressat a través d'un comunicat el seu malestar i preocupació davant el procediment seguit per la Generalitat Valenciana per a la contractació del vídeo institucional “Orgull de ser valencians”. La MESAV expressa la necessitat que el govern que presideix Ximo Puig aclarisca el procediment de contractació de les empreses encarregades de la realització del vídeo i alerta sobre la possibilitat que s'haja pogut incórrer en algun tipus d'irregularitat. En aquest sentit anuncia que tramitarà sol·licitud a la conselleria corresponent per recaptar informació sobre la contractació del vídeo institucional. La taula sectorial es mostra especialment preocupada pel fet que no s'haja contractat empreses valencianes per a una campanya que apel·la a recuperar l'autoestima dels valencians després d'anys d'hipoteca reputacional relacionada amb la corrupció.

El comunicat de la MESAV va en la línia de l'expressat dimarts per l'Associació de Treballadors de l'Audiovisual (ATRAU), que es mostrava “decebuda” per la manca de sensibilitat expressada pel Consell per no haver confiat en professionals valencians. ATRAU remarcava que el vídeo l'havia realitzat la productora VINEMA Films, amb seu a Barcelona, en col·laboració amb la madrilenya Colectivo 17.

En aquest sentit, la mesa sectorial mostra el seu suport al comunicat d'ATRAU (una de les 18 associacions que integren la MESAV) i manifesta que l'audiovisual valencià té amenaçada la seua supervivència i que, per aquest motiu, “els professionals esperaven un altre tipus de decisions per part del seu govern, ja que és la primera vegada en la legislatura que es posa en marxa una campanya d'aquesta naturalesa i amb aquest impacte mediàtic”.

Inquietud

Al respecte, assenyala que el sector ha reclamat en repetides ocasions mesures concretes de reactivació, “per la qual cosa la decisió presa ha generat una gran inquietud en el col·lectiu” atès que “actuacions similars van ser molt criticades en passades legislatures i seria desitjable no repetir els greus errors comesos anys enrere, errors en gran manera responsables de la desastrosa situació que actualment patim”.

La MESAV remarca que amb una taxa d'atur propera al 90% aquestes decisions “augmenten la incertesa sobre la postura de l'actual Consell en matèria audiovisual”. Així mateix, la MESAV afirma que se sent “menyspreada” pel govern valencià després d'haver participat en fòrums i taules redones, i d'elaborar infinitat de documents amb propostes concretes. “Els professionals, creadors i empresaris reunits en la MESAV no entenen que no es compte amb un sector que, malgrat les enormes dificultats per les quals travessa, manté intacte un alt nivell de qualitat que últimament sembla ser més reconegut fora que dins del nostre territori”, remarquen.

La MESAV està integrada per associacions d'actors i actrius, directors de cinema, empreses de publicitat, empreses de serveis de l'audiovisual, fotògrafs i videògrafs, animació, treballadors de l'audiovisual, productors, dobladors, escriptors, compositors de música i la plataforma d'afectats i afectades per l'ERO a Ràdio Televisió Valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona