Política

Baiget assegura que el govern “continuarà obrint” oficines a l'exterior

El conseller d'Empresa i Coneixement defensa la necessitat ser allà on hi hagi mercat per a les empreses catalanes

Unes 3.100 empreses catalanes tenen presència a l'exterior

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha volgut deixar clar aquest dijous que la Generalitat continuarà obrint oficines comercials a l'exterior.

En una compareixença al ple del Parlament que, el conseller ha explicat que, malgrat les crítiques per part d'alguns sectors, el govern té intenció de seguir expandint la seva xarxa d'oficines comercials i de captació d'inversió arreu del món com a línia estratègica per internacionalitzar l'economia i captar inversions per al país.

“Com a Acció, sempre hem intentat mantenir i augmentar el pressupost, hem obert oficines a l'exterior i en continuarem obrint allà on creiem que hi ha mercat per a les empreses catalanes; tant si és a l'Àfrica subsahariana, Iberoamèrica o l'Iran”, ha explica Baiget. “Si hi ha projectes d'inversió per a empreses catalans o oportunitats per a Catalunya, hi anirem”, ha afegit.

En aquest sentit, ha reivindicat que la política d'implantació d'empreses estrangeres a Catalunya i de foment de la internacionalització de les catalanes funciona. Ha reclamat, però, poder disposar de “totes les eines” públiques per poder reforçar l'estratègia d'internacionalització de l'economia: “Ens falten dos instruments: la determinació de la fiscalitat i la seva recaptació, i les infraestructures com el corredor mediterrani”.

El conseller ha precisat que actualment hi ha ja 3.100 empreses catalanes presents a altres països del món, i des del seu departament volen que aquesta xifra creixi. Pel que fa a inversions, ha indicat que actualment hi ha 6.400 empreses multinacionals “que han invertit a Catalunya i són expressió de confiança en el propi país i en el futur”. “La ubicació geogràfica ajuda, però també una cultura industrial, un mercat potent, una mà d'obra preparada, i que podem ser porta d'entrada a Europa”, ha afirmat. El conseller ha aprofitat per negar que com a conseqüència del procés sobiranista o qualsevol altra causa hi hagi “desconfiances, fuites d'empreses i altres coses semblants”.

També ha volgut posar en valor que en els darrers dos anys les oficines comercials a l'exterior han gestionat “fins a 112 projectes d'inversió amb més de 4.000 llocs de treball que han arribat a Catalunya”. “Aquests 112 projectes d'inversió són empreses que no estaven establertes ni a Europa i s'han instal·lat a Catalunya”, ha subratllat.

Baiget ha justificat el cost que suposa la feina de les oficines d'Acció. “Per cada euro públic que s'ha invertit, s'han atret 149 euros d'inversió a Catalunya. I per cada 682 euros que ha posat, s'ha creat un lloc de treball. Això és una feina barata”, ha opinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia