Política

Un atac aeri fa 28 morts en un camp de refugiats sirià

El bombardeig va tenir lloc a 30 quilòmetres d'Alep, on ahir va començar una treva de 48 hores

El camp està situat al costat de la frontera turca

Els EUA condemnen l'ofensiva contra població civil

Un mínim de 28 persones van morir ahir, entre les quals moltes dones i menors d'edat, a causa d'un bombardeig d'avions de guerra contra un campament de desplaçats que està situat a la província septentrional d'Idleb, a Síria, segons va informar l'Observatori Sirià de Drets Humans. Aquesta ONG no va precisar si els aparells pertanyien a l'aviació russa o eren de les forces armades lleials al president Baixar al-Assad.

L'atac aeri va tenir lloc a Camourna, un assentament de desplaçats situat a prop del poble de Sarmada, al nord d'Idleb, una zona que està quasi controlada per les forces del Front al-Nusra, una filial siriana d'Al-Qaida i els seus aliats.

Situat a prop de la frontera amb Turquia, aquest camp és a uns trenta quilòmetres d'Alep, i el bombardeig d'ahir va coincidir amb l'inici d'una treva de 48 hores en aquesta ciutat, que en els últims tretze dies ha estat la més castigada pels atacs aeris de les forces lleials al govern de Damasc. De fet, ahir el so dels bombardejos no es va deixar d'escoltar en aquesta ciutat, la segona del país i la principal de la zona nord, on 285 civils hi han perdut la vida en les dues últimes setmanes, segons les informacions de l'observatori.

La Casa Blanca va condemnar l'atac de seguida amb una declaració en la qual recalcava que no hi ha cap justificació per perpetrar una ofensiva com aquesta dirigida contra civils innocents. Les primeres imatges de la matança a les xarxes socials mostraven tendes destruïdes i cremades, així com la feina dels bombers que miraven d'apagar els focs i ajudar en l'evacuació de les víctimes.

Així, doncs, l'entrada en vigor de la treva de 48 hores negociada per Washington i Moscou, i acceptada pel règim d'Al-Assad i els rebels, per posar fi temporalment als enfrontaments sagnants, es va veure estroncada amb un altre bany de sang.

Des de l'inici de l'alto el foc (a la una de la matinada d'ahir), no s'havia informat de cap atac aeri sobre els barris sota control dels grups rebels en aquesta ciutat dividida des del 2012. Alguns comerciants van obrir les botigues després d'haver-se vist obligats a tancar-les durant dies a causa de la intensitat dels bombardejos. L'activitat també es va reprendre als mercats de fruita i llegums, un dels quals va ser objecte d'un atac que va causar dotze morts el 24 d'abril.

La calma i l'anunci de la treva van animar els ciutadans a tornar a sortir al carrer. Els Estats Units i Rússia havien anunciat dimecres l'entrada en vigor de l'alto el foc després que la treva anterior, del 27 de febrer, quedés en no res a causa de la represa de les hostilitats.

D'altra banda, uns 64.000 sirians continuen bloquejats al llarg de la frontera amb Jordània, una xifra que creix dia rere dia com a conseqüència de la intensificació dels darrers dies dels bombardejos a Alep, segons afirmen els guardes fronterers. Aquests refugiats estan concentrats al voltant de dos punts de pas en una zona desèrtica al nord de Jordània.

LA XIFRA

285
civils han perdut la vida en les dues últimes setmanes a Alep, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona