Política

El Suprem determina que l'ús de l'estelada en edificis públics és “partidista”

L'alt tribunal desestima el recurs interposat per CiU contra l'acord de la JEC de prohibir banderes independentistes en espais públics

El Tribunal Suprem (TS) ha avalat en una sentència la prohibició de penjar estelades en edificis públics. L'alt tribunal espanyol considera que l'ús i l'exhibició de la bandera independentista per un poder públic “només pot ser qualificat de partidista”.

La Sala del Contenciós Administratiu de l'alt tribunal ha desestimat el recurs interposat per CiU contra l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) del 20 de maig del 2015 que va prohibir l'ús de l'estelada en espais i edificis públics de les quatre circumscripcions catalanes durant la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig del 2015.

El suprem argumenta que aquest símbol s'associa a les aspiracions d'una part de la ciutadania però “no és representativa” per la resta dels ciutadans “que no s'alineen amb aquesta opció ni amb els seus símbols”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia