Política

El PSC pressiona ERC perquè se sumi al pacte amb Colau

Collboni insta els republicans a deixar de banda el “partidisme” i a contribuir a la governabilitat de Barcelona

Els recorda que a l'Àrea Metropolitana comparteixen govern i demana coherència

A hores d'ara ningú dubta ja de l'entrada del PSC al govern que encapçala Ada Colau, malgrat que l'anunci i la formalització del pacte es facin pregar. Divendres –un cop aprovada la modificació del pressupost del consistori barceloní– l'alcaldessa va escenificar l'últim intent per atreure ERC a un acord a tres bandes , i ahir va ser el cap de la bancada socialista, Jaume Collboni, qui va pressionar els republicans perquè contribueixin a “un govern d'esquerres al màxim d'ampli possible”. “Si no hi ha acords, si no pensem en Barcelona abans que en el nostre propi partit, es bloquejarà la ciutat”, els va advertir. Si ERC no recull el guant –i sembla que així serà–, que tampoc no sigui perquè el PSC no ho ha intentat.

Els republicans es resisteixen a compartir govern amb els socialistes i, de fet, el seu líder, Alfred Bosch, va proposar ja fa uns dies un pacte que sumés BComú, ERC i la CUP, una alternativa que de seguida va topar amb la negativa dels cupaires. Per als republicans, governar amb el PSC suposa “tornar al passat” i no sembla probable que canviïn d'opinió. Collboni, però, hi va insistir. “Els ciutadans ens van donar un mandat de canvi i de pacte entre les forces d'esquerres i, per tant, mantenim que cal arribar a acords per no bloquejar la ciutat; els grups municipals han de decidir ara entre fer governable Barcelona o el partidisme”, va dir.

El cap de files del PSC va insistir a recordar que a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ERC no té cap inconvenient a compartir govern amb els socialistes i va atribuir l'actitud dels republicans a un “càlcul partidista que no prioritza Barcelona ni la capacitat d'arribar a acords”. “Suposo que, per coherència, ERC sortirà del govern de l'Àrea Metropolitana perquè el PSC que hi ha a Barcelona és el mateix que hi ha allà”, va insistir. Collboni es va mostrar convençut que és possible un govern del canvi amb la participació socialista. “Si algú ha canviat Barcelona ha estat el PSC i ho ha fet durant tres dècades amb àmplies majories; la ciutat és avui el que és gràcies, en gran mesura, a alcaldes socialistes i a governs d'esquerres”, va assegurar.

El líder del PSC va apel·lar a la responsabilitat i va assegurar que la ciutat “no pot esperar més”. “Ja fa massa mesos que s'arrosseguen decisions; Barcelona té necessitats i reptes que ha d'assumir i que no s'han pogut tirar endavant per culpa del partidisme i del tacticisme, i moltes vegades també per la manca de capacitat de diàleg del govern”, va afirmar. “El que necessitem –va concloure– són solucions i un govern que governi.”

LES FRASES

Hem arribat a un acord per tenir un pressupost i ara el que cal és un govern d'esquerres ampli que prioritzi la ciutat
Si algú ha canviat Barcelona ha estat el PSC i ho ha fet durant tres dècades amb àmplies majories
Jaume Collboni
President del grup del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona