Política

CDC no cedeix i vol donar valor a les sigles el 26-J

Manté la porta oberta a Demòcrates, que estan disposats a negociar el nom de la llista però insisteixen en un candidat independent

17.000 militants votaran en les primàries i la consulta

CDC i Demòcrates de Catalunya, cada cop més lluny de compartir candidatura el 26-J. Els convergents no van tancar ahir definitivament la porta als socialcristians, i aquests últims estan disposats a continuar negociant fins al darrer moment, però l'encaix és cada dia més difícil. CDC va rebutjar formalment ahir la proposta dels socialcristians de fer una coalició d'independents anomenada Junts per Catalunya, i que inclogui MES i Reagrupament, i en canvi es va refermar en l'opció de presentar-se als comicis amb les pròpies sigles. L'argument de CDC és que, en l'enquesta precongressual del procés participatiu Torn Obert, la majoria de la militància es va manifestar a favor de mantenir o canviar el nom preservant-ne la paraula “Convergència”. Una realitat que s'afegeix als mals resultats de l'experiència de Democràcia i Llibertat. No obstant això, la portaveu del partit, Marta Pascal, va evitar fer el cop de forta definitiu i des de Demòcrates es declaren disposats a negociar el nom d'una hipotètica coalició però la condició que encapçali la candidatura un independent és sine qua non.

CDC, però, està eminentment centrada en les primàries entre Francesc Homs i Sílvia Requena per encapçalar la candidatura, una votació que serà paral·lela a la de la consulta sobre la fundació o no d'un nou partit i que té rang de congrés extraordinari. 17.000 dels 26.000 militants de la formació compleixen el requisit d'estar al corrent de pagament, així com les condicions d'antiguitat, i són ells que tindran dret a participar en el doble sufragi el dia 21. Fins llavors, la direcció del partit s'implicarà activament en la campanya electoral que començava ahir. La permanent en va donar el tret de sortida. Fins al dia 19 es faran 55 assemblees territorials i 22 de sectorials on es debatrà la fundació o la refundació de la nova Convergència i els candidats a les primàries podran demanar el vot. Abans de divendres, Homs i Requena hauran de presentar formalment els 175 avals necessaris per liderar la candidatura. Hauran d'haver estat elegits abans també per una assemblea pel tradicional sistema de ternes: Homs va ser triat precandidat ahir en la d'Osona. CDC, a més, no afronta les eleccions del juny com una segona volta del 20-D i farà canvis a la campanya.

Demòcrates es manté al marge de la dinàmica convergent, i res no fa preveure que les dificultats en la negociació puguin estovar-se, tot i que fonts del partit dels antics independentistes d'Unió es mostraven disposades a negociar fins al darrer moment. Els contactes, de fet, s'han anat succeint en els darrers dies. Les coalicions es poden registrar fins divendres. El marge s'esgota en les 48 hores vinents. Si no hi ha acord, Demòcrates no es presentarà al 26-J. Així ho van ratificar la majoria dels seus voluntaris en la consulta electrònica interna. Un 82% avalen la decisió de la cúpula. Hi va participar un 44% del cens (935 persones).

LA FRASE

Hem de mantenir el que ens demana la nostra gent. Les portes són obertes i no ens sobra ningú
Marta Pascal
PORTAVEU DE CDC

LES XIFRES

175
són els avals
que han de presentar els candidats a les primàries de CDC per encapçalar la candidatura del 26-J.
17.000
militants de CDC
compleixen els requisits per participar en la consulta del súperdissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona