Política

política catalana

Munté defensa que la prioritat és “rebaixar la pressió fiscal a les rendes baixes”

La portaveu del govern i consellera de la Presidència remarca que l'objectiu és aconseguir “un sistema més progressiu”

Junqueras i Aragonès han insistit en la necessitat d'introduir canvis impositius

La portaveu del govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha insistit aquest dimarts que la prioritat del Govern és “rebaixar la pressió fiscal” als ciutadans amb rendes baixes i mitges. “No hi ha hagut cap debat en la sessió d'avui del govern. Hi ha el compromís de rebaixar la pressió en les rendes baixes, i el conseller d'Economia ha parlat sempre d'estudiar fórmules que ens permetin tenir un sistema fiscal més progressiu”, ha respost Munté a les preguntes sobre les possibles desavinences d'ERC i CDC sobre aquest tema.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va preveure la setmana passada una pujada del tram autonòmic de l'IRPF a les rendes més altes, i el secretari d'Economia del Govern, Pere Aragonès, ha insistit avui a defensar la introducció de canvis impositius pròximament. Però , Munté ha reiterat que ara per ara, “en l'avantprojecte, no hi ha previst cap increment pel que fa a l'IRPF”.

La consellera de Presidència ha explicat també que es manté el calendari previst fins ara per aprovar el nou pressupost de la Generalitat: “Volem poder-los entrar en el parlament a finals de maig perquè puguin ser debatuts i aprovats en el mes de juliol, abans de le vacances parlamentàries de l'agost”.

Segons Munté, “encara estem treballant en la llei de pressupostos i les mesures fiscals i financeres, s'està fent un treball de cuina interna que s'haurà de comentar amb les altres forces polítiques”.

El Govern incorpora la consulta telemàtica dels antecedents penals per delictes sexuals

El Govern ha decidit incorporar la consulta d'antecedents penals per delictes de naturalesa sexual al Catàleg de Dades i Documents Electrònics. Aquest Catàleg és la relació actualitzada de dades i documents que estan en poder de la Generalitat i d'altres administracions i institucions públiques i que es poden obtenir per mitjans electrònics. D'aquesta manera, les persones que optin a una feina a l'administració no hauran de presentar el certificat negatiu dels antecedents penals per delictes sexuals, sinó que només caldrà que n'autoritzin la consulta, segons ha explicat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté. La mesura permetrà a la Generalitat gestionar aquests tràmits d'una forma molt “més àgil” i evitarà desplaçaments a la ciutadania després de les aglomeracions a la gerència territorial del ministeri de Justícia per obtenir el document.

El Govern ha calculat que el volum d'empleats públics al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb un perfil laboral que implica el contacte habitual amb menors i que, per tant, està subjecte al requisit d'aportar una certificació negativa del registre central de delinqüents sexuals, ascendeix a un total 78.157 llocs de treballs.

Aquest càlcul inclou col·lectius dels departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Territori i Sostenibilitat; Cultura; Ensenyament; Empresa i Coneixement; Justícia; Presidència, i Salut. Aquestes dades no són fixes i que poden variar en un futur, en funció de la mobilitat i la necessitat interna de personal de cada departament.

A partir de la publicació al BOE de la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i a l'adolescència, és requisit per a l'accés i l'exercici de professions, oficis i activitats que impliquin contacte habitual amb menors la certificació negativa del registre central de delinqüents sexuals. L'obligatorietat d'aportar aquesta certificació va provocar que es congestionés la gerència territorial a Catalunya del Ministeri de Justícia amb centenars de persones que feien cua per obtenir aquesta acreditació de manera presencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia