Política

política internacional

Maduro decreta l'estat d'excepció a Veneçuela davant un suposat cop d'Estat

El president del país assegura que divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha firmat aquesta matinada un decret “d'estat d'excepció i emergència econòmica” que li atorgui “el poder suficient” per fer front a un suposat cop d'Estat en contra seu. Segons Maduro, que no ha donat detalls del contingut del decret, divendres hi va haver una reunió “de conspiració contra Veneçuela” a Washington en què l'expresident colombià Álvaro Uribe suposadament hauria demanat la intervenció del país caribeny.

“He decidit aprovar un nou decret d'estat d'excepció i emergència econòmica que em doni el poder suficient per enderrocar el cop d'Estat, la guerra econòmica, per estabilitzar socialment el nostre país i per afrontar totes les amenaces internacionals i nacionals que hi ha contra la nostra pàtria en aquest moment”, ha explicat el líder chavista en un missatge televisat a tot el país.

“En aquest nou decret s'inclou l'enfrontament a les amenaces externes, ja hem pres decisions i mesures en aquest sentit, en aquest moment Veneçuela és amenaçada internacionalment (...) el dia d'avui a Washington hi ha hagut una reunió de conspiració contra Veneçuela”, ha insistit. A aquesta reunió suposadament hi hauria assistit Uribe, que hauria “sol·licitat la intervenció de Veneçuela per exèrcits estrangers”, segons Maduro.

“S'estan activant mesures des de Washington, demanades i promogudes per factors de la dreta feixista veneçolana, encoratjats pel cop d'Estat a Brasil”, ha assegurat el president veneçolà.

El decret d'estat d'excepció i d'emergència econòmica inclou, ha apuntat Maduro, les “mesures necessàries per garantir la sobirania en qualsevol escenari en què aquesta gent pretengui agredir-nos, sigui políticament, militarment o diplomàticament des de l'exterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia