Política

Relleu tranquil i basat en la bona entesa a Cassà

Després de guanyar per cinc vots, ERC va assumir el govern amb tarannà de diàleg i transparència, i ha anat a l'una amb l'oposició en els grans temes

Aquest primer any de mandat a Cassà de la Selva ha estat molt tranquil i basat en la bona entesa entre govern i oposició en els principals temes. Els comicis van tenir uns resultats molt ajustats i ERC va aconseguir imposar-se a CiU, que era qui havia governat en el mandat anterior, per només cinc vots. Això va donar als republicans un regidor més i majoria per dur a terme totes les mesures que volguessin. Des del primer dia, però, s'ha buscat un clima de diàleg amb l'oposició, així com augmentar la transparència amb la ciutadania. CiU admet que l'equip de govern té “un altre tarannà, són més oberts al diàleg i la participació que l'anterior ERC”. Al llarg d'aquest any bona part de les decisions s'han pres per unanimitat i en altres, com ara el pressupost del 2016, l'oposició s'ha abstingut, perquè no estaven d'acord en tot però han volgut donar un vot de confiança a l'equip de govern. De fet, el programa electoral d'ERC i CiU tenia molts punts en comú i coincidien en les actuacions que calien per al poble, com ara el canvi del camp de gespa, que es farà aviat. És lògic, doncs, que vagin a l'una. També estan treballant conjuntament per elaborar un pla estratègic per al municipi per als 10-15 anys vinents.

Economia sanejada

Després del pla d'ajust que es va fer en el mandat anterior, l'economia del consistori cassanenc està bastant sanejada. El pressupost del 2015 –provinent encara del mandat anterior– es va tancar amb més d'un milió de superàvit, cosa que l'actual equip de govern ha aprofitat per reduir préstecs i dur a terme projectes com ara un pla d'asfaltatge.

Entre les principals apostes d'ERC en el seu primer any de govern a Cassà hi ha la potenciació de la cultura i la música, a través de diverses iniciatives, i també un impuls a la promoció econòmica, a través de mesures com ara la creació d'un espai per a nous emprenedors i d'una marca turística basada en tres dels principals eixos de la població: el suro, la música i les Gavarres. Sens dubte, però, el principal canvi que ha volgut introduir ERC al consistori ha estat fer-lo més transparent, potenciar la comunicació de la feina feta als mitjans perquè arribi a la ciutadania.

les claus

Més participació ciutadana

L'equip de govern d'ERC ha apostat per augmentar la participació ciutadana, cosa que considera fonamental; la transparència –el web va obtenir un 100% de transparència en l'informe anual de la UAB– i l'apartat de comunicació.

Sanejament econòmic

La situació econòmica del consistori cassanenc és bona, tot i que no n'hi ha per tirar coets, després del pla d'ajust per reduir el deute que es va fer en el mandat anterior. ERC aposta per mantenir també un fort rigor pressupostari.

EL CONSISTORI

Un empat tècnic

ERC va aconseguir guanyar a Cassà ara fa un any per només 5 vots de diferència sobre CiU: 1.798 a 1.793. El resultat va ser un autèntic empat tècnic, que va fer que la nit electoral fos molt llarga per als dos grups, que no van saber fins al final qui era el guanyador. Els dos caps de llista s'estrenaven com a alcaldables. Martí Vallès, d'ERC, entrava per primer cop en política coincidint amb la seva jubilació com a cap de nefrologia del Trueta. Robert Mundet, de CiU, havia estat fins llavors regidor d'Urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX