Política

política municipal

el desallotjament de gràcia

Colau: “Es pagava un lloguer d'amagat de 5.500 euros pel Banc Expropiat”

L'alcaldessa de Barcelona explica que l'Ajuntament no ha intervingut en el desallotjament, però que no se'n desentenen

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha detallat aquest dimarts que des de l'any anterior a les eleccions el govern municipal de Xavier Trias pagava un lloguer de 5.500 euros pel Banc Expropiat de Gràcia sense comentar-ho als ocupants, ni a l'oposició ni al nou govern d'En Comú Podem. “Els ocupants no sabien res d'aquest pagament i es van enfadar perquè no volien paternalismes. Nosaltres vam posar fi a aquest lloguer i ens hem ofert a buscar un altre espai per no perdre l'activitat social i cultural que es feia, però de moment no s'ha volgut fer”, ha explicat Colau en una entrevista a El Mon a RAC1.

Així doncs, l'alcaldessa ha subratllat que l'Ajuntament de Barcelona no ha intervingut en el desallotjament però que no se'n desentenen: “L'ordre la dóna el jutjat i l'executen els Mossos. I el jutjat dóna l'ordre perquè el propietari del local, que és una immobiliària vol fer negoci. Nosaltres hem ofert el que podem oferir, un espai alternatiu perquè no és nostre”.

Ada Colau ha afirmat que els aldarulls d'aquesta nit en el barri de Gràcia són “absolutament rebutjables”. “Sóc pacifista convençuda i militant. La violència no porta en lloc i els veïns de Gràcia no s'ho mereixen”, ha remarcat.

Per altra banda, ha reconegut que quan entres a l'Ajuntament i assumeixes la responsabilitat de govern, evidentment, “entens molt millor la complexitat d'algunes coses, que des de l'oposició no es pot copsar, empatitzes molt més”. I ha aprofitat per senyalar que no pot ser que els ajuntaments siguin “els que menys recursos tenen, els que menys competències tenen i els que més ràpid han de donar una resposta a determinats temes socials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.