Política

política catalana

pressupostos

Junqueras afirma que els pressupostos del 2016 són “socialment els més ambiciosos de la història”

El vicepresident demana als grups que hi donin suport argumentat que són “molt millors” que mantenir la pròrroga pressupostària

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha reivindicat que els pressupostos del 2016 són “socialment els més ambiciosos de la història”, tenint en compte que dediquen un 73,6% de la despesa a polítiques socials. En un breu discurs després d'entregar els comptes a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Junqueras ha defensat que els pressupostos per a aquest any són “molt rigorosos i seriosos” i ha demanar als grups parlamentaris “des del respecte a la seva sobirania” que hi donin suport argumentant que són “molt millors que mantenir la pròrroga pressupostària”. El titular d'economia assegura que els comptes són millors que els dels darrers anys perquè el context econòmic, en termes generals, és millor.

Al despatx d'audiències de la presidenta del Parlament, Junqueras ha lliurat tota la documentació dels comptes amb un llapis de memòria i li ha ensenyat el document a través d'una tableta, acompanyat de representats de tots els grups parlamentaris.

En una breu intervenció, el vicepresident ha afirmat que la millora del context econòmic permet presentar uns pressupostos que són “molt millors dels que hi ha hagut fins ara”. I ha citat com a elements que “ajuden”, la liquidació de la bestreta del sistema de finançament corresponent al 2014 i la reducció dels interessos del pagament del deute. “Això ens permet fer uns pressupostos que són molt rigorosos i seriosos i que compliran les previsions d'ingressos previstes. No generaran cap expectativa que no es pugui complir”, ha defensat.

Així mateix, ha defensat que els comptes són ambiciosos des de dos punts de vista: social i per mantenir el creixement econòmic. En l'àmbit de les polítiques socials, ha destacat que preveuen un increment “important” de la despesa destinada a polítiques socials i, com a exemple, ha citat que els comptes contemplen un augment de 317 milions en Salut, 211 milions més en Ensenyament i 173 milions d'augment en Treball i Afers Socials.

“Tindrem els pressupostos socialment més ambiciosos de la història destinant el 73,6% a polítiques socials. Mai hi havia hagut uns pressupostos tan ambiciosos en el caràcter social”, ha refermat Junqueras. A més, també ha destacat l'ambició dels pressupostos per mantenir el ritme del creixement econòmic destacant els 500 milions d'inversió en l'àmbit de la recerca i la innovació.

“Des del respecte a la sobirania dels grups, aquests pressupostos que són tan importants, rigorosos i ambiciosos han de poder comptar amb el suport d'aquesta cambra perquè seran molt millors que mantenir-nos en la pròrroga”, ha manifestat dirigint-se als representants dels grups presents a la sala.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha avançat el calendari previst que seguiran els pressupostos a partir d'ara i que ha de ratificar la Mesa. El 8 de juny es farà el debat a la totalitat, la setmana del 13 al 17 de juliol es debatrà en comissió i es preveu que es faci la votació final el 20 de juliol.

Forcadell apel·la al sentit de país

Forcadell s'ha mostrat convençuda que els grups parlamentaris, defensant legítimament les seves opcions polítiques, treballin amb “sentit de país” i tenint en compte l'interès del bé públic sabent que treballen per la majoria dels ciutadans del país. Així mateix, la presidenta del Parlament ha recordat que els pressupostos són la llei més important de l'any perquè permet portar a terme tots els projectes polítics. “Volem que els pressupostos serveixin per millorar la vida de la persones que més ho necessiten”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona