Política

política catalana

pressupostos

C's qualifica els pressupostos d'”electoralistes”

Carrizosa no descarta portar els comptes al Consell de Garanties Estatutàries

Veuria un “xantatge” que la CUP demanés al Govern que deixi de perseguir “conductes antisocials” com a “moneda de canvi” per aprovar-los

El portaveu parlamentari de C's, Carlos Carrizosa, ha titllat d'“electoralistes” els pressupostos presentats aquest dimarts pel conseller d'Economia, Oriol Junqueras, i considera que estan dissenyats per “acontentar la CUP”. “És una pena que presenti uns comptes per acontentar la CUP pel seu programa d'independència i ni tan sols acontentin a la CUP”, ha assenyalat Carrizosa. El portaveu de C's ha lamentat que l'objectiu dels pressupostos sigui el seu “sentit d'Estat” i ha anunciat que el seu partit no descarta portar-los al Consell de Garanties Estatutàries. A més, Carrizosa veu possible que la formació anticapitalista utilitzi com a “moneda de canvi” que el Govern deixi de perseguir “conductes antisocials” per donar suport als comptes. Un fet que, segons ha dit, veuria com un “xantatge”.

Carrizosa ha criticat que el projecte de pressupostos del Govern no suposa una “recuperació efectiva” dels comptes de 2010, moment en què, segons el portaveu de C's, va començar una etapa de retelladles “dràstiques”. “No podem entendre que es tregui pit de dedicar milions a construir estructures d'Estat”, ha assegurat, i ha afegit que aquests diners es “resten dels serveis socials”.

El portaveu del principal partit de l'oposició ha qüestionat que la inversió en l'Agència Tributària Catalana “no reverteixi en ingressos correlatius”. Carrizosa ha defensat que destinar recursos a l'Agència Tributària significa “lluitar contra el frau fiscal” però ha destacat que l'objectiu del Govern és construir “estructures d'Estat” i no que la inversió “reverteixi en els ciutadans”.

En aquesta línia, Carrizosa ha explicat que el seu partit presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern i procurarà que els diners es gastin en serveis que beneficiin els ciutadans. “Vigilarem que no es gastin diners en partides alienes a les competències de la Generalitat i que es gasti millor”, ha dit Carrizosa, que ha afirmat que “perquè s'inverteixin molts diners en sanitat, no vol dir que s'estigui fent bé la despesa pública en sanitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona