Política

política catalana

pressupostos

Reguant sobre el pressupost: “No veiem prou inversió en la recuperació de drets”

La diputada de la CUP admet que els comptes presentats per Oriol Junqueras “són millors que els del 2015” però encara insuficients

Eulàlia Reguant insisteix que “si la legislatura és per a la ruptura, els números també ho han de ser”

La CUP considera que els comptes presentats pel vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, “són millors que els del 2015”, cosa que “no era massa difícil”, segons ha explicat la diputada Eulàlia Reguant en una entrevista a Els Matins de TV3 aquest dimecres. Dit això, ha avisat, però, que les propostes de la CUP al Govern “no hi estan recollides” i que el pla de xoc “és escàs”. I, per tant, “ens falten respostes”, ha dit Reguant.

En aquesta línia, la diputada de la CUP ha lamentat que encara que els comptes augmentin la despesa social “no veiem prou inversió en la recuperació de drets”. I és que, al seu entendre, “a vegades no és tant l'import que destinem sinó com el destinem, quines polítiques socials despleguem”. I, com a exemple, ha insistit en què cal afegir partides que permetin recuperar els ajuts a les escoles bressol públiques i mantenir les línies de P3 als centres públics. Els cupaires també proposen un nou tram de l'IRPF de 60.000 a 90.000 euros, augmentar els impostos a les rendes que superin els 90.000 i rebaixar les més baixes.

A més, ha explicat que cal incloure en els pressupostos les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional (TC), ja que “si la legislatura és per a la ruptura, els números també ho han de ser”. “No volem prorrogar ni avalar l'autonomia. La CUP no està aquí per jugar aquesta partida”, ha afirmat.

De la mateixa manera, ha advertit que els “incomoda” que el fet d'obeir el topall de dèficit imposat per Cristóbal Montoro “impedeixi” desplegar mesures necessàries i, per això, ha criticat que el pressupost s'hagi treballat a partir de les indicacions de l'Estat. “Es tracta de demostrar de manera clara i decidida cap a on anem: construir la nova República”, ha sentenciat.

Malgrat tot, Reguant ha assegurat que la CUP no té decidit què farà el 8 i 9 de juny i aquest dissabte hi ha consell polític i valorarem el que tenen. I ha conclòs: “Més que en els pressupostos, per nosaltres el problema és que fem amb la declaració del 9-N, que hauria de ser l'eix de tot el que fem. La CUP va dir diumenge que l'element central de la legislatura és desenvolupar la declaració del 9-N i això no està passant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia