Política

Oltra demana a Rajoy que pague el deute pel Congrés del PP en 2008 a Fira València abans de marxar

El president del govern espanyol visita dues poblacions de l'àrea metropolitana i evita la capital on el seu partit està sent investigat per presumpte blanqueig

La vicepresidenta del Consell subratlla que els 500.000 pendents podrien ajudar a tapar el forat que va deixar l'anterior govern

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que avui visita el País Valencià, “que no es marxe sense pagar el deute” de més de 500.000 euros del PP amb Fira València per la celebració del seu Congrés Nacional en 2008.

Oltra ha fet aquestes manifestacions en els passadissos de les Corts per valorar la visita que fa Rajoy als municipis valencians de Quart de Poblet i Alfafar. “Estic encantada que tinguem visitants tan il·lustres, però que no es vagen sense pagar el compte i que paguen el que tenien pendent des de 2008 amb Fira València”, ha apuntat Oltra, qui ha incidit que al País Valenicà “tothom és benvingut, però és més benvingut si paga els seus deutes”.

La portaveu del Consell ha apuntat que aquest mig milió d'euros “per a Fira València, en la situació catastròfica que la va deixar en anterior govern del PP, li vindrà bé per a tapar el forat catastròfic”.

Deslleial

De la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat Rajoy, de ser un “irresponsable” i de comportar-se “d'una manera deslleial” amb les institucions perquè “després d'estar molt temps allí assegut, ara es mou”, en referència a la visita que realitza en aquesta jornada a la localitat valenciana d'Alfafar, on mantindrà una trobada amb representants de l'ensenyament concertat. Puig ha considerat que Rajoy es mou “d'una manera deslleial” amb les institucions perquè “no és normal que visite València en campanya electoral sense tenir cap contacte institucional amb la Generalitat”.

El cap del Consell ha subratllat que ell com a responsable de la Generalitat és el representant de l'Estat a la Comunitat i, per açò, ha lamentat que Rajoy “haja preferit ser president del PP, amb una agenda preelectoral, que president d'Espanya”. “Així ens va com ens va”, ha dit, per a insistir que, al seu judici, Rajoy és “un irresponsable per fer aquest tipus d'actuacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lara Torres, de Sumem Lloret, demana que es respectin les decisions del partit

LLORET DE MAR
pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar