Política

Tarannà nou, feina del dia a dia i el POUM a l'horitzó

El tripartit cristinenc (ERC, Guanyarem i PSC) ha governat sense dificultats en els primers onze mesos

L'exalcalde Llensa, ara a l'oposició, ha polemitzat poc

Dotze mesos han transcorregut, i si una cosa ha quedat demostrada és que, a diferència de l'anterior mandat, que es governava en minoria, l'executiu actual de Santa Cristina d'Aro (format per ERC, Guanyarem i PSC) viu un quadrienni molt més plàcid. L'alcalde, Xavier Sala, així ho creu: “Certament, tenim una bona entesa i els tres grups intentem treballar en equip posant a banda el partidisme per arribar al consens.”

El fet de governar en majoria hi ajuda, com bé reconeix Sala. El cas és que ara destaca que a més de comptar amb una sempre favorable majoria suficient, hi ha hagut una certa predisposició que s'aprovin més propostes al ple amb suport dels grups de l'oposició.

Pel que fa a Llensa, tot i alguns moviments just passats els comicis per intentar dinamitar les possibles aliances d'ERC, el paper de l'exalcalde a l'oposició ha estat força discret i fins i tot constructiu. Ho és tant, que les crítiques més destacades estan arribant, ara per ara, dels portaveus d'Emprenedors, Julio Rico, i del PP, Sebastián Mateo. Pel que fa a Junts per Santa Cristina, el fins ara regidor, Jordi Oriol, va optar pel vot de confiança en el nou equip de govern, tot i que finalment en va quedar fora. Oriol renunciarà a l'acta la setmana vinent per centrar-se en les seves obligacions laborals.

Segurament el punt àlgid d'oposició va sorgir a principi de la tardor, arran de la pujada del tipus perquè la recaptació de l'IBI no davallés, aprovada pel govern però censurada per l'oposició en ple. Pel que fa al pla d'inversions municipals per a aquest exercici, de 1,23 milions, va assolir força consens fora de les partides per millorar parcs infantils i una pista de skate, considerades “supèrflues” per grups com ara Emprenedors, el PP i Junts. Entre altres projectes, destaca la millora de la carretera de Romanyà al Mas Nou, el fet de desencallar el reforç del mur de l'escola, la millora de l'asfaltatge dels carrers de la Cooperativa i l'activació del nou web de l'Ajuntament.

Com a temes pendents hi ha encara l'aprovació de la nova biblioteca i el futur de l'edifici municipal del formatget –hi ha una partida de 80.000 euros per al projecte d'obres d'enderroc i construcció d'un nou edifici– o el reglament de participació ciutadana. Però el gran repte del mandat és la redacció d'un nou POUM que resolgui els sectors anul·lats i els defectes de l'actual.

les claus

Entesa

La placidesa i el bon govern que hi ha hagut el primer any de mandat és, pel mateix alcalde, “la voluntat d'apostar pel treball d'equip i aparcar el partidisme”.

Pla d'inversions

Després d'anys amb molts temes enquistats, el govern ha aconseguit tirar endavant la proposta d'inversions municipal per valor de 1,23 milions.

EL CONSISTORI

Alcalde amb (i per) majoria

El republicà Xavier Sala va ser proclamat nou alcalde gràcies als quatre regidors d'ERC, als dos de Guanyarem Santa Cristina des del Carrer (GdC), als dos dels Independents per Santa Cristina –la marca blanca del Partit Socialista de Catalunya– i al de Junts per Santa Cristina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona