Política

CDC deixa la sobirania per a les urnes i centra el 26-J en propostes útils per a la gent

Homs diu que faran pagar cars els seus vots al Congrés defensant els 46 punts del president

Planteja el debat de concertat o públic i feina o subsidi

La independència està en mans de les urnes i seran els ciutadans els que la validaran o no amb una majoria en una convocatòria futura. El 26-J no es decideix sobre la independència, sinó sobre la representació al Congrés, i CDC centrarà aquesta campanya en propostes “útils” per a la gent de Catalunya, un camp en què el cap de llista, Francesc Homs, considera expert el seu partit. Per això defineix la campanya com a “molt convergent”. A més de recuperar les sigles, CDC centrarà el programa en els interessos dels autònoms, petits empresaris, “no tant petits empresaris”, treballadors, estudiants i professionals de la solidaritat i plantejarà el debat ideològic sobre serveis concertats o públics, sobre serveis a les persones i no sobre qui els presta, sobre solidaritat i igualtat d'oportunitats per damunt d'igualtat de resultats, i també sobre l'estat del benestar. “Vam ajudar a construir-lo i ara ajudarem a defensar-lo amb decisions difícils. Podem dir que l'hem salvat”, defensa Homs respecte a les retallades i a la contracció dels pressupostos públics dels darrers anys per afrontar el dèficit, un sacrifici que el líder convergent considera que “lliga molt amb la nostra cultura col·lectiva”.

Homs recorda que l'únic que se sap del 26-J és que no hi haurà cap majoria absoluta i, per tant, CDC vol fer valdre els seus vots “a preu d'or” davant d'altres forces polítiques que estan “subordinades a altres interessos de l'Estat espanyol”. El cap de llista avisa aquests partits que CDC no els regalarà la seva absència al Congrés ni tampoc es desvincularà “abans d'hora” de la política espanyola.

Eleccions difícils

Admet que les eleccions seran difícils per a CDC, però hi afegeix que ho seran “per a tota la classe política perquè no tocaven” i l'electorat hi respondrà amb “desassossec i incomprensió”. Es proposa fer d'aquest obstacle “sobrevingut i viscut com una nosa” una oportunitat per mobilitzar el partit arreu.

No vol discutir-se pel pressupost autonòmic

Homs diu a la CUP que no val la pena “discutir-se per un pressupost autonòmic” “fent veure” que hi ha marge per augmentar partides i rebaixar-ne d'altres “quan no hi ha marge”. El cap de llista de CDC considera que haurien de ser un “pur tràmit” perquè Junts pel Sí i la CUP s'haurien de centrar en allò que s'han “compromès” a fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona