Política

Sense cartells del 26-J a Santa Coloma per estalviar

ERC, CDC, el PSC, En Comú Podem i el PP decideixen no fer publicitat als carrers del poble per la repetició de les generals

El batlle recorda la incapacitat dels partits espanyols de reduir despeses

Les agrupacions locals dels grups polítics de Santa Coloma de Farners amb possibilitats de ser votades en les eleccions generals del 26 de juny (26-J) no faran publicitat dels comicis pels carrers. ERC, CDC, el PSC, En Comú Podem i el PP han decidit no penjar cartells ni banderoles ni pancartes “per donar resposta a la demanda ciutadana de màxim estalvi”, afirmen els partits en un comunicat.

L'acord entre les formacions esmentades es va concretar dimarts. A ERC, per exemple, li tocaria repartir una cinquantena de cartells electorals distribuïts per tot el municipi. Tant els republicans com la resta de formacions ja han demanat a la junta electoral que no els enviïn elements publicitaris de les eleccions perquè han consensuat que no pensen fer-ne ús durant la campanya electoral. Curiosament el regidor del PSC a Santa Coloma, Manel Roqueta, és el número 3 de la llista dels socialistes per al 26-J. El PSC repeteix candidat per Girona al Congrés, Marc Lamuà, que va ser elegit al desembre. A l'acord no hi ha Ciutadans.

“Disconformitat”

L'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí (ERC), considera que la no-difusió dels comicis és una “manera de fer palesa la disconformitat amb el fet de repetir les eleccions”. “El 20 de desembre la ciutadania ja va emetre el seu veredicte. No se li pot traspassar la responsabilitat del fet que els responsables polítics [espanyols] no s'hagin posar d'acord per governar”, afirma.

Fa mig any, a la capital de la Selva, ERC va ser la força més votada (1.540 sufragis), al davant de Democràcia i Llibertat (1.532), En Comú Podem (797), el PSC (545), el PP (37), Ciutadans (354), UDC (80), Partit Animalista (74), UPyD (15), Partit Comunista del Poble de Catalunya (11) i Recortes Cero-Grupo Verde (11). Hi va haver un 65,41% de participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona