Política

L'augment de la immigració incendia el debat pel ‘Brexit'

El nombre d'immigrants comunitaris es va incrementar fins als 184.000 l'últim any al Regne Unit

Els partidaris de sortir d'Europa diuen que el país ha de recuperar el control de les fronteres

La publicació, ahir, de les dades que revelen que la immigració es va incrementar al Regne Unit l'any passat va provocar un altre xoc entre partidaris de la Unió Europea (UE) i contraris a menys d'un mes perquè se celebri el referèndum. Les dades oficials assenyalen que la immigració europea va augmentar en 10.000 persones, fins a les 184.000, de tal manera que els immigrants comunitaris ja són la meitat de la immigració neta, que és la diferència entre les persones que arriben i les que marxen del país. Segons aquestes xifres, la immigració total es va incrementar en 20.000 persones, fins a les 330.000.

Aquestes dades han envalentit els euroescèptics, que tenen la immigració com a principal argument per demanar la sortida d'Europa. “Si volem reduir la immigració neta en desenes de milers de persones, l'única manera de fer-ho és recuperar el control”, va dir l'exalcalde de Londres i líder de la plataforma pel Brexit, Boris Johnson. “Es pot veure la pressió en els serveis públics, les llistes d'espera dels hospitals, els ambulatoris i les escoles; la gent sent aquesta manca de control”, hi va afegir el polític conservador.

En el mateix sentit es va pronunciar Nigel Farage, el líder de l'UKIP, el partit contra la immigració i contra Europa. “La immigració massiva està fora de control i empitjorarà mentre seguim a la UE i amb el desastre de les fronteres obertes”, va afirmar Farage. Des de l'altre bàndol, reconeixen que és un problema, però creuen que el poden resoldre des de dins de la Unió Europea. “La immigració neta continua sent massa alta, i aquestes dades demostren que no hi ha una solució simple ni ràpida”, va afirmar el secretari d'estat d'Immigració, James Brokenshire. “Estem convençuts que podem abaixar les xifres amb reformes governamentals”, va dir.

Les dades publicades ahir també revelen que la major part de la immigració europea prové de Romania i Bulgària, i que aquesta ha augmentat des que es van obrir les fronteres el gener del 2014. L'entrada de ciutadans d'aquests dos països va ser restringida fins llavors al Regne Unit per evitar que es produís una immigració massiva com la que hi va haver el 2004 amb els polonesos.

L'any passat van arribar 17.000 immigrants romanesos i búlgars, i ja n'hi ha 52.000 al país. El nombre de sol·licitants d'asil també s'ha triplicat en l'última dècada i va ser de 34.000 el 2015. El primer ministre va aconseguir un tracte especial de Brussel·les el febrer passat per poder privar de prestacions socials els ciutadans comunitaris i tenir la potestat de frenar-ne l'arribada, entre altres mesures.

LA FRASE

Estem convençuts que podem abaixar les xifres amb reformes governamentals
James Brokenshire
secretari d'estat d'immigració

Denúncia a Ryanair

Els partidaris de la sortida de la Unió Europea han denunciat la companyia aèria Ryanair davant la comissió electoral per haver trencat la llei electoral. La normativa electoral especifica que cap empresa es pot gastar més de 13.000 euros a fer campanya si no està inscrita oficialment. Acusen la companyia irlandesa de destinar més de 25.000 euros per fer campanya i oferir descomptes als britànics que visquin a l'estranger i vulguin votar a favor de la UE. Un portaveu de Ryanair va dir ahir: “Els partidaris del Brexit deuen estar desesperats si s'oposen al fet que oferim vols barats a ciutadans britànics”, i els va titllar de “bojos”. També va dir que continuarien donant suport a la campanya Remain per seguir a Europa. L'altre dia, el ministre de Finances, George Osborne, va pronunciar un discurs a l'aeroport de Stansted al davant d'un avió de Ryanair pintat amb el lema de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia