Política

Felip VI i la família reial, no grats a Vilobí d'Onyar

El rei Felip VI i la família reial són des d'ahir a la nit no grats a Vilobí d'Onyar, on es va aprovar una moció per declarar el municipi vila republicana i antimonàrquica, el segon a la Selva després de Breda, que ho va aprovar el 25 de gener. La moció aprovada –amb els vots dels sis regidors de l'equip de govern, del Grup Municipal Independent (GMI)– declara Felip VI i la família no grats i expressa la voluntat de no participar en “cap acció que suposi un reconeixement a la figura del rei o de la monarquia espanyola”. Els cinc regidors de CDC es van abstenir “perquè hi ha coses més importants al municipi”, diu la portaveu convergent i exalcaldessa, Olga Guillem, que recorda que anteriors ajuntaments ja no havien fet cap reconeixement a l'aleshores príncep Felip sense “necessitat” de cap moció.

Rebutjada a Blanes

A Blanes també es va debatre aquesta moció, a proposta de la CUP, però es va tombar. Va tenir els vots favorables de la CUP, ERC i ICV-EUiA (8), mentre que el PSC, CDC, C's i el PP hi van votar en contra (11), i els dos regidors de Batega es van abstenir. Joel Comas (CDC) va justificar el vot en contra del seu grup afirmant que declarar-se antimonàrquics significaria “tancar-nos portes”, i que estaria a favor de declarar la ciutat republicana “però no antimonàrquica”. La posició de CDC va ser criticada per ICV-EUiA i Clara Castrillo (CUP), que va contestar que CDC sembla només sobiranista l'11 de setembre. Sergio Atalaya (C's) va dir que al seu partit hi ha gent monàrquica i republicana, que aquest debat no l'han obert i que “Espanya té problemes més importants”. ERC va defensar que es treguin del carrer les referències a la monarquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona