Política

Encarant amb pas ferm la sortida de la crisi

En el primer any del tercer mandat l'atenció social, la formació, l'ocupació, l'habitatge, la potenciació del turisme i la participació són objectius cabdals

El grup de CiU, encapçalat per Fermí Santamaria, està en el seu tercer mandat consecutiu al capdavant de Llagostera amb una majoria de regidors important, que ha disminuït respecte al mandat anterior però que es manté molt consistent. Aquest primer any del nou mandat no ha estat protagonitzat per les grans obres ni les reformes urbanístiques, però sí que se n'ha conclòs alguna i se n'han fet de menors. Una d'elles, esperada des de feia molts anys, que va costar molt d'arrencar i que era molt reivindicada pel mateix govern i els grups de l'oposició: la reforma dels carrers Panedes i Camprodon, l'antic tram urbà de la C-65 al pas pel municipi. Durant els darrers mesos s'han acabat les obres, que han suposat un sacrifici per als veïns, però que han de revertir, espera el govern, en una reactivació econòmica del sector, alhora que aporta –i això ja és així –una major amabilitat urbanística de l'entorn urbà immediat i, per tant, una major qualitat de vida. Per altra banda, ja fetes durant mandats anteriors obres de millora al nucli antic, o la creació de nous equipaments com el centre d'interpretació de Can Caciques, el govern s'ha posat a treure'n el rendiment que perseguien (a més de l'embelliment i la millora del barri, és clar): l'opció de promoure l'atracció de visitants a Llagostera. Aquest objectiu s'ha traduït en participacions a fires de turisme, i també en una decidida aposta per les fires temàtiques locals. Tot plegat, amb una aposta per ajudar a la formació i ocupació, pretén ser un nou revulsiu per a l'economia del poble.

Econòmicament el municipi tira endavant, admet l'alcalde. Però han patit tensions de tresoreria generades pel deute que la Generalitat té amb ells. Els deu, a hores d'ara, al voltant d'1,3 milions d'euros, que reclamen que se'ls paguin tan aviat com sigui possible. L'oposició fa costat al govern en aquesta reclamació.

No ha estat fins ara un mandat de conflictes entre el govern i l'oposició. Tot i que han discrepat, com és lògic, en moltes ocasions també han pactat alguns temes importants. El govern promou la participació ciutadana i el govern obert, i l'oposició ho valora, però consideren que s'ha estat poc ambiciós i calia fer molt més. Des d'ERC, per la seva banda, critiquen el que consideren que és una certa inestabilitat del govern pel que fa als nous càrrecs assumits fora de Llagostera pel regidor de CiU Sergi Miquel i que, creuen, són respectables però un inconvenient per al municipi. I tenen un gust agredolç pel que fa a la predisposició al diàleg que troben en el govern.

Des d'Alternativa per Llagostera aplaudeixen algunes iniciatives socials, però troben que han arribat tard i, en alguns aspectes, són insuficients.

les claus

El municipi està en el moment de recollir fruits de molts anys de lluita contra la crisi assentant les bases per a la recuperació econòmica. Sortir-ne enfortits era un dels objectius del govern de Santamaria, i a més d'atendre les urgències socials, s'han executat projectes urbanístics i estratègics per potenciar l'activitat econòmica a través del turisme, sovint davant l'escepticisme de l'oposició. Ara esperen que el temps els doni la raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA