Política

política catalana

relació catalunya-espanya

Prim i les estelades marquen la visita de Catalá a Reus

Una cinquantena de manifestants es van aplegar a la plaça del Mercadal per rebre el ministre de Justícia

Catalá va lliurar a Pellicer una còpia original del facsímil del sumari sobre l'assassinat del general reusenc

Crits a favor de la independència i contra la llei mordassa. Respecte per la figura del general Prim. Certa tensió entre els regidors del PP i els de la CUP. Agraïment de l'alcalde per l'obtenció d'una còpia original del facsímil del sumari sobre l'assassinat de l'il·lustre reusenc. Alguns nervis i molta calor. Moltíssima. Aquests van ser els ingredients de la visita del ministre de Justícia, Rafael Catalá, a l'Ajuntament de Reus, marcada per l'absència dels regidors de govern Noemí Llauradó i Montserrat Flores (ERC), i Marc Arza i Montserrat Vilella (CiU). A més, els quatre regidors socialistes es van estimar més no assistir a l'acte d'entrega del facsímil.

Sí que ho van fer, i amb una clara intenció de protestar i mostrar la seva disconformitat, cinc dels sis regidors de la CUP (hi va faltar David Vidal). Amb estelades a la mà, van escridassar diverses vegades el ministre per aconseguir la “llibertat” de Catalunya, i fins i tot, van interrompre alguns cops el discurs de Catalá. L'actitud dels cupaires va indignar els dos regidors del PP, especialment Dolors Compte, que va demanar “una mica d'educació” als independentistes. També la regidora de Ciutadans, Pepa Labrador, va reclamar “llibertat d'expressió”.

L'acte va transcórrer amb normalitat, però les referències a les banderes van ser constants, fins i tot de l'alcalde, Carles Pellicer, que va assegurar que “les banderes són símbols que han d'agermanar les persones i no han de ser una excusa per a la demagògia”. L'intent de prohibició de l'estelada en la final de la copa del Rei va planar en l'ambient. Poc abans, una cinquantena de manifestants s'havien concentrat a la plaça del Mercadal, al darrere d'un fort cordó policial, amb la presència d'unitats antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i una trentena d'agents de la Guàrdia Urbana, la policia catalana i la policia espanyola (aquests de paisà).

El cert és que el ministre de Justícia va encaixar les crítiques amb naturalitat. “La rebuda ha estat cordial, entenc les veus discordants”, va afirmar Catalá.

El motiu principal de la visita del Rafael Catalá era el lliurament d'un facsímil del sumari sobre l'assassinat del general Prim, un acte que s'havia de fer durant l'Any Prim. Pellicer li va mostrar l'espasa que el general havia entregat al consistori.

LA FRASE

La rebuda ha estat cordial i entenc les veus discordants
Rafael Catalá
ministre de justícia en funcions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel intensifica els seus atacs al sud i el nord de la Franja

barcelona
Estats Units

Els EUA neguen que s'estigui produint un “genocidi” a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Un treballador de l’ONU mor a Gaza per l’impacte d’un projectil atribuït a Israel

barcelona
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona