Política

Solidaritat

D'Idomeni a Andravida

L'ONG Amb les Teves Mans ha redirigit els esforços amb el desmantellament del campament

Han equipat una rulot per a assistència odontològica i obstetrícia

L'ONG Amb les Teves Mans centra els seus esforços en els refugiats escampats per Grècia. La setmana passada, es van precipitar els esdeveniments a Idomeni i A les Teves Mans va saber reaccionar amb rapidesa, trobant com reconduir els seus projectes amb habilitat. L'ONG altempordanesa sap que els refugiats s'estan repartit per més de 40 campaments dispersos per Grècia i ha decidit centrar els seus esforços en el d'Andravida, més a l'oest d'Idomeni. Milton Sánchez, un dels portaveus, explica que allà viuen 340 persones, 210 són criatures menors d'11 anys i 50 més tenen entre 11 i 18. “El menjar que hi envia l'exèrcit és immenjable i l'aigua que no es pot beure.” Per això, ara centraran els esforços allà. “La fórmula és simple però efectiva. Disposem de 1.300 euros que invertirem en llet. Un litre de llet comprat allà costa 67 cèntims, més el cacau i el sucre ens surt a uns 70 cèntims.”

Abans del desmantellament d'Idomeni, tenien previst d'enviar una furgoneta carregada de material d'escola, “però ara ja no hi ha escola on enviar el material”. El futur d'aquest material va lligat a la descoberta d'altres campaments. “On hi hagi una escola, allà anirà”, diu Sánchez.

Per al dia 15 del mes vinent, enviaran una rulot preparada per a l'atenció odontològica. “Això es fruit d'una entesa amb el Col·legi d'Odontòlegs”, diu Sánchez, que explica la gran problemàtica dels refugiats en aquest aspecte. “Ens trobem amb nens que tenen fins i tot setze càries a la boca. És una necessitat urgent.” Aquesta caravana s'adaptarà a la nova distribució dels refugiats. “Serà adequat perquè vagi de campament en campament.” La rulot estarà equipada amb material odontològic i una llitera que tindrà usos diversos. Explicava que entre les deficiències més escandaloses que hi ha vist és l'absència de lloc perquè les dones embarassades pugin parir: “Ho fan dins de les tendes, en situacions sanitàriament perilloses. Ara, amb la rulot, podran donar a llum a la llitera.”

Un dels aspectes que no descuiden és la conscienciació dels més joves. Amb les Teves Mans ha passat, les últimes setmanes, per moltes de les classes de l'institut de Vilafant a explicar, amb els diferents matisos i aprofundiment que els han recomanat els psicòlegs, quin és el seu treball al camps de refugiats i quin és l'estat de la situació. Set o vuit nens de cada aula s'han conscienciat. “Amb això estem satisfets.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona