Política

Eleccions 26-j

Sánchez promet un “pacte polític” amb Catalunya

El candidat del PSOE assegura que si governa “reconeixerà” la singularitat” de Catalunya i “millorarà” el seu autogovern

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha inclòs en els seus compromisos de govern arribar a un “pacte polític” amb Catalunya que “reconegui la seva singularitat” i “millori el seu autogovern”, segons el document “compromisos per un sí al Govern del canvi”, que ha presentat aquest dilluns a Madrid.

Sánchez manté entre les ofertes electorals el projecte de reforma constitucional votada per tots els espanyols i, en aquest marc, situa l'acord amb Catalunya, “respectant les implicacions del principi d'igualtat”.

A diferència del programa de govern amb el qual va abordar el passat febrer la negociació de la seva investidura amb altres partits, en què fixava un mes de termini per constituir una subcomissió al Congrés que establís el contingut inicial de la reforma, ara el candidat del PSOE amplia a dos mesos aquest termini.

El candidat socialista també manté l'aposta per un model d'Estat federal i afegeix el compromís d'arribar a aquest “pacte polític”.

La resta d'elements mínims que ha de contenir la reforma de la Constitució són els mateixos que porta defensant el PSOE els últims anys: el reconeixement de nous drets i llibertats, la incorporació del dret europeu, la garantia constitucional dels drets socials i la salvaguarda del estat de benestar en el compliment de les obligacions d'estabilitat pressupostària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia