Política

La Guàrdia Civil demana la imputació del president murcià

El jutge del cas Púnica decidirà si el cita a declarar per malversació de cabals públics i frau a l'administració

La unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va enviar al jutge de l'Audiencia Nacional Eloy Velasco, que instrueix el cas Púnica, un informe en el qual proposa que se citi a declarar com a investigats l'actual president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, del PP, i la senadora del mateix partit Pilar Barreiro. En concret, proposa que declarin per presumptes delictes de malversació de cabals públics i frau a l'administració, entre altres relacionats amb la corrupció, per haver contractat l'aconseguidor de la trama Púnica, Alejandro de Pedro, per millorar la seva imatge a les xarxes socials abans de succeir Ramón Luis Valcárcel com a president de Múrcia, mentre era conseller d'Educació i Barreiro, alcadessa de Cartagena. Els agents mantenen que aquests contractes es van portar a terme el 2014 i van ser abonats amb diners públics, quan el pagament l'havia d'assumir el PP. Es tracta d'una situació similar a la de l'exconseller de Presidència de Madrid, Salvador Victoria, a qui els contractes amb De Pedro han costat la carrera política. Com que tots dos són aforats, si el jutge aprecia indicis per actuar contra ells haurà d'enviar exposicions raonades als tribunals.

Perilla l'acord d'investidura

El portaveu del grup parlamentari Ciutadans a Múrcia, Miguel Sánchez, va alertar ahir que el seu acord d'investidura amb el PP perilla si el president de la comunitat és imputat pel cas Púnica. “Fem vots perquè no l'imputin”, va dir Sánchez, que va explicar que el seu partit té “amplitud de mires” i no vol que imputin el president de la comunitat. Però hi va afegir que si és imputat “haurà de marxar”. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va intentar treure importància a la notícia i va subratllar que l'informe encara no ha arribat al jutge Velasco, i va demanar “moderació”, ja que, segons va dir, la noticia surt quan falten tres setmanes per als comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona