Política

tribunals

seguretat

Condemnen a cinc anys de presó l'home que va estavellar un cotxe incendiari a la seu del PP

Els jutges consideren provat que l'acusat tenia intenció de fer esclatar l'artefacte

El vehicle duia una càrrega incendiària formada amb 1,5 Kg d'urea barrejada amb gasolina, però el sistema d'activació no estava connectat en el moment de l'impacte

La Secció 15 de l'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a cinc anys de presó l'home que al desembre del 2014 va estavellar deliberadament un cotxe carregat amb un dispositiu explosiu-incendiari contra la seu del PP al carrer Génova de Madrid.

Els jutges consideren provat que Daniel Pérez Berlanga tenia la intenció de fer esclatar l'artefacte de fabricació casolana i el condemnen per delictes de tinença, fabricació d'artefacte explosiu i incendiari, i incendi en grau de temptativa.

Segons la sentència, la càrrega principal de l'artefacte estava formada per prop d'1,5 kg d'urea barrejada amb una quantitat indeterminada de gasolina. La substància inflamable estava a l'interior d'un bagul de plàstic amb dos orificis per a l'accés del cablejat al sistema d'iniciació.

Els iniciadors estaven composats de clorat potàssic amb restes d'òxid de ferro i silicats, unes substàncies que estaven confinades en ampolles.

Amb tot, els sistemes d'iniciació i activació de l'artefacte estaven desconnectats quan va encastar el vehicle contra la porta de la seu del PP. L'impacte de l'automòbil va destrossar les portes automàtiques d'accés i tancament metàl·lic, el rebedor i els taulells de la seu a la planta baixa.

Els magistrats consideren acreditat que les proves practicades donen com a resultat que el condemnat, “amb ple coneixement del que feia i com una forma de cridar l'atenció per la situació per la qual passava el país” va decidir fer aquesta acció, mitjançant la qual, dirigint de manera violenta el seu vehicle, carregant amb substàncies incendiàries, confinades en un artefacte ideat per esclatar i causar un incendi”.

En aquest sentit, subratlla que el mateix acusat “va demostrar amb la seva petició d'auxili i amb els crits que anava a esclatar una bomba i que el traguessin d'allà, el risc que havia generat amb la seva acció, i el perill imminent que s'anava a desencadenar al lloc dels fets”.

L'Audiència afirma que el processat volia fer esclatar l'artefacte que duia a l'interior del cotxe i que provoqués un incendi a la seu del PP “acceptat que la seva acció impliqués dany per a la vida o integritat de les persones que es trobaven” al lloc dels fets.

A més, recalca que el perill “inherent als fets va ser alt en vista dels fets, sense perjudici que l'artefacte no s'activés.

La sentència quantifica els danys a l'immoble en 33.154,36 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia