Política

Hitler va tenir un germà discapacitat

La criatura, que patia hidrocefàlia, va morir pocs dies després de néixer

Quan el futur dictador nazi Adolf Hitler tenia tres anys, la seva mare va donar a llum a un nen amb hidrocefàlia que va morir als sis dies. Aquesta dada de la biografia de líder del tercer Reich desconeguda fins ara podria canviar les teories sobre la seva personalitat, ha explicat a Efe el responsable del descobriment.

Florian Kotanko, historiador de Braunau am Inn, la localitat austíaca on va néixer Hitler el 1889, ha relatat per telèfon que quan el fundador del partit nazi era petit “va viure com la seva mare (Klara Hitler) va quedar embarassada i va donar a llum a un nen que va morir, no d'una de les esteses malalties infantils, sinó d'hidrocefàlia”.

Segons Kotanko, aquesta vivència d'Hitler, desconeguda fins ara pels historiadors, no s'ha tingut en compte en les anàlisis i les descripcions de la seva personalitat escrits fins ara.

“Sóc historiador i no psicòleg infantil, no sé si això va tenir una influència, encara que sigui subconscient, en les seves mesures polítiques. Però sí que la seva biografia s'ha escrit partint de suposicions falses”, ha apuntat Kotanko.

L'historiador s'ha referit fins i tot a la possible influència d'aquesta experiència en la doctrina nazi que els discapacitats havien de ser eliminats amb l'objectiu de millorar i purificar la raça.

L'historiador ha aclarit que el naixement i la mort d'aquest germà de Hitler estan documenten en partides de naixement i defunció trobades a l'arxiu parroquial del poble i en exemplars de l'antic diari local, que ja no existeix.

Fins ara, la biografia situava Adolf Hitler com el quart de sis germans. Els dos germans grans, un nen i una nena, van morir abans que Hitler nasqués el 20 d'abril de 1889. Després, hauria nascut un tercer, Otto.

No obstant això, els nous documents proven que Adolf va ser el tercer fill de la parella, abans que Otto vingués al món el 17 de juny de 1892 i morís sis dies després.

En l'arxiu parroquial de Braunau am Inn, la causa de la mort del petit és assenyalada com a “hidrocefàlia”.

En la seva investigació, Kotanko també ha descobert que la família Hitler va tenir una segona residència a Braunau, a més de la casa en la qual va néixer el futur dictador i l'ús del qual és encara avui causa de polèmica a Àustria.

L'historiador no descarta que puguin aparèixer més documents fins ara desconeguts sobre la vida d'Hitler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia