Política

política

els símbols de l'estat

El Delegat de govern requereix a l'Ajuntament de València perquè deixe de retolar sols en valencià

Argumenta que incompleix l'article 57 de la Llei de Trànsit, que estableix que les indicacions han d'estar en castellà o en castellà o valencià

Dóna un més al consistori per corregir l'actuació

El delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha anunciat aquest dimarts que han enviat un requeriment a l'Ajuntament de València perquè deixe d'instal·lar senyals de trànsit únicament en valencià, ja que incompleix l'article 57 de la Llei de Trànsit que estableix que aquestes indicacions han d'estar en castellà o en castellà i valencià.

Moragues, que ha assistit a Alacant a les II Jornades de Seguretat Vial “El repte de la conservació i la seguretat vial”, ha recalcat que s'ha d'aplicar la Llei de Tràfic i ha subratllat que en el cas de l'Ajuntament de València han detectat un “incompliment” perquè ha instal·lat senyals únicament en valencià en contra del que diu la llei.

“Estem atents perquè es complisca la Llei, perquè es complisquen les normes de tràfic i vetlant per la seguretat de les persones”, ha ressaltat Moragues, qui ha posat l'accent que el missatge és que no volen “sancionar” sinó “evitar sofriments, tragèdies, i víctimes mortals”. En aquest sentit, ha explicat que estan duent a terme nombroses campanyes amb l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i la Direcció general de Trànsit de conscienciació i sensibilització. “Si diem que no es pot anar a més de 80 quilòmetres per hora no és perquè volem fastiguejar sinó perquè existeixen majors possibilitats de patir un accident”, ha afegit.

En aquest sentit, ha destacat l'enviament del requeriment a l'Ajuntament de València perquè els senyals de tràfic en la ciutat “estiguen en castellà i en valencià, o en castellà, i no solament en valencià perquè incompleix l'article 57 de la Llei de Tràfic”. “Per a açò està la Delegació de Govern, per a vetlar que es complisca la llei en tots els ajuntaments de la Comunitat i en aquest cas entenem que l'Ajuntament de València incompleix la llei” en instal·lar senyals únicament en valencià.

En el requeriment es dóna un termini d'un mes a l'Administració per a corregir l'actuació que es considera contrària a la llei i ha advertit que si es produeix un incompliment presentaran un recurs contenciós administratiu “perquè siguen els tribunals els que decidisquen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona