Política

economia

dèficit

Catalunya rebaixa el dèficit fins al març mentre l'Estat l'augmenta en relació a l'any passat

La Generalitat va reduir-lo a més de la meitat durant els tres primers mesos del 2016

Durant el primer trimestre del 2016 la Generalitat va aconseguir reduir el dèficit a més de la meitat en relació amb el mateix període de l'any passat, de 621 milions a 281 milions. Entre gener i març va ser del 0,13% del PIB, mentre que en els primers tres mesos del 2015 va ser del 0,30%, tal com ha informat el ministeri d'Hisenda. En canvi, l'Estat va augmentar el dèficit fins als 13.981 milions entre el gener i l'abril, equivalent a l'1,25% del PIB, davant de l'1,12% dels quatre primers mesos del 2015. El dèficit conjunt de les administracions públiques –el que pren com a referència la Comissió Europea- va ser del 0,8% en el primer trimestre, tres dècimes menys que durant els dos primers mesos de l'any.

En conjunt, les autonomies van reduir el seu dèficit un 24,7%, fins als 1.486 milions, entre gener i març. Això fa que, de mitjana, registressin un dèficit del 0,13%, per sota del 0,18% de l'any anterior. Aquest 2016 l'objectiu de dèficit imposat per l'Estat per tot l'any és del 0,7%. En termes de percentatge en relació al PIB, l'autonomia amb més dèficit és Extremadura (0,94%), seguida d'Andalusia (0,29%), Madrid (0,24%), Aragó (0,19%), País Valencià (0,18%), Cantàbria (0,17%), Castella i Lleó (0,15%), Catalunya (0,13%), Balears (0,12%), Castella-La Manxa (0,11%) i Múrcia (0,06%). La Rioja es manté en el 0%, mentre que hi ha cinc autonomies amb superàvit fins al març: Navarra (0,01%), Galícia (0,02%), Canàries (0,13%), Astúries (0,14%) i el País Basc (0,38%).¡

El dèficit conjunt de les administracions públiques, excloent les corporacions locals, va ser de 8.918 milions en el primer trimestre de l'any. Descomptant els ajuts a institucions financeres, que a finals de març presentava un import positiu de 52 milions, el dèficit consolidat d'aquests tres subsectors era de 8.970 milions. En termes de PIB això equival al 0,8%, 0,30 punts percentuals menys que el dèficit registrat en el mes anterior, de l'1,1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell