Política

anglès

política municipal

Bona relació de l'equip de govern i una dura oposició

Desset i Casadellà creuen que cal molta feina i molt suport institucional per treure Anglès de la complicada situació

Astrid Desset es una persona tranquil·la que ha arribat a l'alcaldia d'Anglès gràcies a un pacte amb Anglès2015-AM, candidatura encapçalada per Josep Casadellà. S'ha trobat que l'equip perdedor, el PAU (Per Anglès Units) de Pere Espinet, que va guanyar les eleccions en vots i regidors però que va ser tret del govern per l'acord entre els CiU i AM, li ha muntat una dura oposició. En un poble com Anglès, en què tothom sap quin de peu calça, hi ha hagut retrets mutus, però també molta feina feta, i així, si en l'anterior legislatura Esteve Callís, que era l'encarregat de les finances, va centrar la majoria dels esforços a eixugar el deute, aquesta també es principal feina en què està ficat l'actual equip de govern. L'alcaldessa creu que el 2017 es podrà sortir del pou. Per ara, però, el PAU li retreu que s'hagin destinat partides suplementàries per a despeses que no consideren necessàries, o que s'hagin mostrat poc contundents amb les administracions.

les claus

El turisme i la Burés

Juntament amb altres pobles del Ter Brugent, es vol potenciar el turisme, ja sigui amb rutes guiades, amb la descoberta del barri antic o amb el complex de la Burés, on hi ha un dels vapors més ben conservats de Catalunya.

Deute

L' Ajuntament continua arrossegant un deute desorbitat i aquest és un fet que el lliga de mans i peus a l'hora de mirar de fer qualsevol pas endavant.

EL CONSISTORI

El sou de l'alcaldessa

Una de les principals polèmiques d'aquest primer any de legislatura va ser la pujada de sou de l'alcaldessa, Astrid Desset, la qual, tot i que en la presa de possessió va assegurar que no ho faria, com que ha doblat el nombre d'hores que destina a l'Ajuntament va creure lògic també apujar-se el sou. El cap de l'oposició, Pere Espinet, li va retreure que, pel bé del poble, ell mantenia el sou de funcionari i del consistori tan sols cobrava dietes i complements.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia