Política

Demòcrates aposta per un referèndum unilateral convocat pel Parlament

Castellà creu que és l'opció que donaria més reconeixement internacional al procés

Qualifica “d'oportunitat perduda” la falta d'una llista unitària el 26-J

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, està convençut que la convocatòria d'un referèndum unilateral d'independència per part del Parlament de Catalunya seria “l'acte de sobirania més important” que pot fer la cambra catalana i donaria “un missatge nítid” a la comunitat internacional. Així ho va afirmar ahir durant una entrevista a El Punt Avui TV, en la qual també va avalar la convocatòria d'eleccions constituents com a pas previ a la convocatòria del referèndum. El portaveu de Demòcrates també va advocar per la unitat dels partits sobiranistes per poder crear “un escenari molt clar” sobre el full de ruta pactat entre JxSí i la CUP.

Durant l'entrevista, Castellà també va lamentar la manca d'acord amb CDC per teixir una coalició “transversal” amb vista a les eleccions espanyoles del 26-J. “És una oportunitat perduda per a l'independentisme” va assegurar Castellà, que va augurar que els resultats de l'independentisme el 26-J seran inferiors que si s'hagués reeditat una fórmula semblant a la de JxSí. “Ens podia donar una força històrica i transcendent en terme de bloqueig”, va dir. Convençut que els comicis podien servir per “fer un front ampli que pogués bloquejar el sistema institucional espanyol”, Castellà va assegurar que el govern espanyol “bloqueja” la política catalana utilitzant el TC. Va alertar que Demòcrates no teixirà aliances amb altres formacions “en termes de partit” i que només ho farà per crear una opció independentista transversal.

Pel que fa als comptes de la Generalitat, Castellà va lamentar que la CUP “plantegi un retorn de la llei de pressupostos” i va alertar que, tècnicament, l'única manera que hi ha per poder aprovar els números durant el debat parlamentari és la retirada de l'esmena a la totalitat per part de la CUP.

LES FRASES

El que és més nítid davant la comunitat internacional és que un parlament convoqui un referèndum
L'únic sentit del 26-J era fer un front ampli que pogués bloquejar el sistema institucional espanyol
Antoni Castellà
portaveu de demòcrates


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia